Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

liveinternet.ru

liveinternet.ru

Понеділок, 4 листопада 2013, 14:27

Екзотичні рослини посадять у Стрийському парку

liveinternet.ru

Завтра о 14:00 год. на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Стрийський парк» ЛКП «Зелений Львів» висаджуватиме посадковий матеріал екзотичних рослин ксантоцерас горобинолистий або чекалкін горіх.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Матеріал виростили на території розсадника ЛКП «Зелений Львів». Таким чином, чи не вперше у місті Львові буде висаджено крупномір - висота дерев становить 7-8 метрів.

«Рослина декоративна, в Україні зустрічається дуже рідко. ЛКП «Зелений Львів» подарує львів’янам можливість насолоджуватись красою цих екзотів у парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк», - розповіли в управлінні екології та благоустрою.

Довідка. Чекалкін горіх - екзотична рослина, батьківщина - північний Китай. Уперше введений в культуру в Парижі в 1866 р. В Україні культивується з 70-х років XIX століття. Квітки незвичайно красиві. Цвіте рясно в травні, упродовж більше двох тижнів. Плоди нагадують коробочки каштана кінського. Насіння кругле, їстівне.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.