Варіанти,  4 листопада 2013

Культурні варіанти на тиждень

Відпочивайте не тільки у вихідні, протягом тижня у Львові багато цікавих подій, які варто відвідати. 

Понеділок, 4 листопада

У галереї Правда, Б у суботу відкрили виставку El dia de los Muertos. Привід – свято, присвячене пам’яті померлих, що проходить щорічно 1 і 2 листопада в Мексиці та в більшості латиноамериканських країн.

Традиція походить від індіанців майя і ацтеків. Це свято надихнуло кількох художників до створення картин. Зокрема серед учасників – Sasha Avi, Shellbenomore, Микола Ставрогін, Аліса Грейс, Вадік Панченко, Мирослава Бачкур, Вікторія Любчик, Роман Свідерський, Дем’ян Перетятко, Тарас Кеб.

Засідання арт-клубу ТАМ відбудеться у арт-кафе Квартина, 35. Про фестиваль аудіовізуального мистецтва Тетраматика та трієнале сучасного мистецтва "Український зріз" сьогодні буде розмова.

Біба Шульц, координатор клубу також запропонує вам огляд найвпливовіших учасників ринку сучасного мистецтва у світі за версією Artnews.

Вівторок, 5 листопада

Проект інстальованої графіки «Моя бабуся»

Минулого тижня у культурно-мистецькому центрі Дзиґа відкрили виставку  харківської художниці Лариси Стадник.

Частина робіт з проекту Моя бабуся було представлено в експозиції трієнале українського сучасного мистецтва «Український Зріз. Лиман» у Любліні, минулого місяця.

Цей проект також демонструвався 2012 року у Харкові на фестивалі Non Sop Media, журі визнали його тоді найкращим проектом.

Фестиваль чеського кіно цього тижня триває у Львові. Протягом тижня у кав’ярні Штука покажуть кращі фільми великого чеського кінорежисера Іржі Менцеля: Я обслуговував англійського короля, В старі добрі часи, Поїзди під спостереженням.

Найкращі свої фільм Менцель зняв саме за романами Богуміла Грабала. Фільми, які покажуть під час фестивалю, вважають найкращими стрічками режисера. За фільм Поїзди під спостереженням Менцель отримав Оскара та та нагороду Британської кіноакадемії за кращий іноземний фільм.

Початок показів о 18:30.

Середа, 6 листопада

Перший Міжнародний Конкурс Контрабасистів в Україні Golden Bass

Відкриття Першого Міжнародного Конкурсу Контабасистів в Україні Golden Bass під патронатом художнього керівника Маріїнського театру, Головного диригента Лондонського симфонічного оркестру, Народного артиста Росії й України, Лауреата державних премій Росії маестро Валерія Гєргієва розпочнеться о 18.00 у Великому залі Музичної Академії.

Конкурсанти змагатимуться протягом трьох днів, оголошення переможців відбудеться 11 листопада, у Львівській філармонії.

Для участі у конкурсі зареєструвалося 40 учасників, зокрема з Польщі, України, Туреччини, Росії, Китаю, Німеччини, Іспанії, Чехії, Великобританії, Італії, Франції, Південної Кореї, Чилі.

Журі  конкурсу:

Ігор Пилатюк, народний артист України, кандидат мистецтвознавства, професор, член-кореспондент Академії мистецтв України

Клаус Трумпф, професор Мюнхенської Вищої музичної школи (Німеччина)

Руслан Луцик, професор Академії мистецтв м. Берн (Швейцарія)

Мілослав Єлінек, професор музичної академії м. Брно (Чехія)

Ірена Олькевич, доцент Вроцлавської музичної академії (Польща)

Зіпінг Чен, професор центральної консерваторії м. Пекін (Китай)

Олександр Шило, доцент Санкт-Петербурзької консерваторії, Заслужений артист Росії (Росія)

Олег Лучанко, кандидат мистецтвознавства, доцент (Україна)

Четвер, 7 листопада

У літературному клубі Кабі.Net цього тижня перекладачка Ярина Синишин. Зустріч розпочнеться о 19.00

Презентація Міжнародної програми обміну від AIESEC. Книгарня Є, 18.00

AIESEC – міжнародна молодіжна організація, що об’єднує активну молодь зі 124 країн світу. Про волонтерство, про можливості молоді вплинути на розвиток суспільства в інших країнах, де потрібна наша допомога, про умови участі у Міжнародній програмі обміну буде йти мова під час зустрічі.

П’ятниця, 8 листопада

Гурт Lama презентує новий альбом Назавжди. Концерт відбудеться у клубі Picasso

Альбом дуже довго створювався, ще з 2009 року, організатори обіцяють різноманітні пісні за стилістикою.

Окрім нових пісень, до альбому Назавжди ввійдуть також вже відомі пісні співачки: Жовте поле, Пробач, Лиш Тільки ти, Тримай і Ангел.

Початок виступу о 19.00

Сольний концерт фрік-кабаре Dakh Daughters Band. Львівський муніципальний театр, 19:00

Вперше у Львові відбудеться сольний виступ нового проекту Влада Троїцького Dakh Daughters Band.

Учасниці групи – акторки театру Дах. Творять музичні композиції на слова українських поетів, нобелівських лауреатів, власні твори і фрагменти популярних хітів минулого. Більше про Dakh Daughters – в інтерв’ю Терези Абіс.

У п’ятницю в ДжазКлуб.Львів: Triangular Matrix (Україна-Казахстан), Андрій Арнаутов - бас-гітара, клавіші, електроніка , Назгуль Шукаєва – вокал, Михайло Балог - саксофони, флейта бандурі, Любко Маріаш – перкусія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.