Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

житло

volynnews.com

Вівторок, 5 листопада 2013, 11:08

У Винниках пенсіонерці повернули відібране міськрадою житло

житло

Апеляційний суд Львівської області залишив без змін рішення суду першої інстанції у справі щодо поновлення прав 89-річної жінки, яку Винниківська міська рада незаконно позбавила помешкання.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Львова.

Зокрема, прокуратурою Личаківського району було доведено, що на підставі незаконного рішення виконкому міськради, однокімнатну квартиру пенсіонерки було передано у власність головному інженеру ЖЕКу м. Винники. У подальшому останній продав це житло, а новий власник надав вказане помешкання у заставу одному із банків.

З метою захисту прав потерпілої, прокуратурою вносились позови до суду із вимогами скасувати рішення міськради, реєстрацію права власності і договір іпотеки на це помешкання та витребувати його з чужого незаконного володіння.

Зазначені позови задоволені Личаківським районним судом. Водночас апеляційний суд також погодився з доводами прокурора та постановив повернути квартиру пенсіонерці як законній власниці. На цей час вживаються заходи для реального виконання зазначеного судового рішення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.