Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зарплата

profspilka.kiev.ua

Середа, 6 листопада 2013, 12:26

Два підприємства на Львівщині виплатили 2 млн грн заборгованої зарплатні лише після втручання прокуратури

зарплата

ПАТ “Стебницьке ДГХП “Полімінерал”  та ПАТ "Львівська вугільна компанія" виплатили 604 тисяч гривень та 1,2 мільйонів гривень відповідно заборгованої заробітної плати лише після втручання прокуратури. 

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Загалом, у поточному році за наслідками наглядової діяльності органами прокуратури Львівської області в цій сфері розпочато 16 кримінальних проваджень на суму 13,9 млн.грн., з яких уже 6 скеровано до суду.

Для прикладу, в жовтні поточного року з обвинувальним актом скеровано до суду кримінальне провадження стосовно генерального директора ПрАТ «Дрогобицький завод автомобільних кранів» за умисну безпідставну невиплату заробітної плати працівникам підприємства на суму 3,7 млн. грн.

Під час розслідування у 5 кримінальних провадженнях керівники підприємств повністю виплатили своїм працівникам заробітну плату, у зв’язку з чим їх закрито. У решті -триває досудове розслідування.

Ще 7,8 млн. грн. заборгованої заробітної плати виплачено за результатами розгляду 65 документів прокурорського реагування. За порушення у цій сфері до відповідальності притягнуто 12 посадових осіб органів державного контролю та 20 - органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.