Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

контейнери

Середа, 6 листопада 2013, 13:59

У Львові встановили контейнери для непотрібного одягу, який передадуть безхатченкам

контейнери

У Львові встановили контейнери, куди мешканці міста можуть віддати непотрібний одяг. Усі зібрані речі будуть передані бездомним людям.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У Львові встановили 2 контейнери, куди кожен небайдужий може віднести непотрібні йому речі, які будуть передані бездомним людям та у благодійні крамнички. Речі непридатні до носіння будуть утилізовані, а кошти за утилізацію підуть на реалізацію соціальних проектів.

«Контейнер – це своєрідна пропозиція для людей, щоб вони не викидали вже непотрібні, використані речі в смітник, а віддали людям, які потребують цього. Такі проекти вже діють в багатьох європейських країнах, навіть в сусідній Польщі на кожному кроці стоять контейнери для одягу. Те, що людина не викидає речі, які можуть знадобитись комусь іншому - є ознакою культури громади. В наших силах зробити так, щоб допомогти бідним людям. Не обов’язково мати великі гроші, щоб стати благодійником. Можна просто кинути річ, яка нам непотрібна у такий контейнер», - зауважила директор громадської організації «Оселя» Олеся Саноцька.

У Львові вже встановили 2 контейнерів для одягу: на Сихові та біля Музею ідей. Організатори акції також придбали 3 контейнтейнер.

Встановлення одного такого контейнера коштує 5 тисяч 200 гривень. Кошти на встановлення контейнера виділив фонд Генрі Наумена.

«Зараз ми маємо кошти на три контейнери, але, якщо воно запрацює, то фонд виділить нам гроші ще на три контейнери і я думаю, що це вже буде дуже багато. А ми вже бачимо, що воно запрацювало, бо на Сихові священник в неділю оголосив людям про контейнер, а вже сьогодні зранку ми забирали наповнений речима контейнер», - додала Олеся Саноцька.

Основна перевага практики збирання одягу за допомогою контейнерів - зручність у використанні.

«Такі контейнери робляться для зручності людей. Щоб людина, яка йдучи на роботу, чи кудись у своїх справах могла по дорозі взяти невеликий кульок і кинути його у контейнер», - зауважила представник громадської організації «Оселя» Мар’яна Соха.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.