Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуртожитки

zakarpattya.net.ua

П'ятниця, 8 листопада 2013, 13:56

Мешканці гуртожитків ЛАЗу можуть залишитись без тепла через шахрайство його власників

гуртожитки

Заборгованість гуртожитків колишнього ЛАЗу перед виконавцями та виробниками компослуг досягла 730 тисяч гривень через махінації формального власника гуртожитків ТОВ «Львівавтокомплектація», який не перераховує сплачені мешканцями кошти за комунальні послуги.

Про це йдеться в запиті народного депутата України від фракції «Батьківщина» Ігоря Васюника до Генерального прокурора України, інформує прес-служба депутата. 

Мешканці гуртожитків колишнього Львівського автобусного заводу по вул. Кульпарківській, 139, Володимира Великого, 16, Науковій, 16 скаржаться, оскільки через шахрайські дії посадовців і велику заборгованість вони можуть залишитись без тепла, світла та води.

Станом на кінець вересня 2013 року ТОВ «Львівавтокомплектація» вже має близько 700 тис. грн. заборгованості перед ЛМКП «Львівтеплоенерго», 11 тис. грн. - за вивіз твердих побутових відходів, 6 тис. грн. - за електроенергію, 12 тис. грн. - за водопостачання.

«Мешканці гуртожитків вкотре стали заручниками махінаторів. Щодня вони змушені як не себе то своїх сусідів захищати від незаконного виселення, а тепер ще й в період холодів можуть залишитись без тепла, світла і взагалі без належних умов для проживання. Посадовці «Львівавтокомплектація» роблять все можливе, щоб зробити життя цих 1,5 тисячі людей нестерпним. Також можна припустити, що власники гуртожитків використовують їх для прикриття своїх фінансових оборудок. За інформацією мешканців «Львівавтокомплектація» оплатило 300 тис.грн одному підприємцю за нібито заміну склопакетів, ремонт приміщень у гуртожитках. Проте жодних робіт не було виконано. І не виключено, що кошти були перераховані за рахунок отриманої з мешканців плати за комунальні послуги», - зазначив Ігор Васюник.

Відтак, нардеп звернувся до генпрокурора з вимогою перевірити інформацію стосовно нецільового використання плати мешканців гуртожитків за житлово-комунальні послуги. За наявності підстав – притягнути посадових осіб ТОВ «Львівавтокомплектація» до передбаченої законом відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.