Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

секта догнала

Понеділок, 11 листопада 2013, 14:42

Садовий погрожує розібратися з догналітами (ВІДЕО)

секта догнала

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що міськрада вирішить проблему з догналітами, які заважають молитися прихожанам храму св. Петра і Павла.

Сьогодні, 11 листопада, міський голова Львова Андрій Садовий розповів про конфліктну ситуацію, що склалася з сектою Догнала, які щонеділі проводять свої богослужіння під стінами храму святих апостолів Петра і Павла (костел єзуїтів).

«Я  сьогодні мав розмову з отцем Степаном Сусом по телефону. Я безперечно був і є на стороні храму. На стороні всіх вірних. Сам часто до цього храму ходжу. Догнали вчиняють неправильно. Вони жодним чином не мають заважати людям молитися. Було одне звернення в суд. Цієї неділі було вже друге  звернення в суд, яке заборонило будь-які інші заходи. Але догнали на це не зважають. Вони постійно подають нові і нові документи», - зазначив міський голова.

Садовий також наголосив, що міська рада обов‘язково вирішить це питання на наступному пленарному засіданні: «На наступному пленарному засіданні буде підготовлена ухвала, і я думаю всі депутати за неї проголосують. Наступна процедура є такою. Є  храм, а біля храму будь які заходи може проводити тільки громада цього храму. Ніхто інший немає права. Така ухвала буде підтримана. І ми це питання  вирішимо раз і назавжди. Тому що воно вже переходить межу здорового глузду. Коли людям заважають молитися і заважають проводити свої богослужіння».

Нагадаємо, дещо раніше отець Степан Сус висловив сподівання, що міський голова розтлумачить, чому секта Догнала діє під стінами храму, чому до нинішнього дня ні міська влада, ні правоохоронні органи не знайшли механізму, щоб припинити ці безчинства «догналівців».

Також настоятель храму наголосив на тому що, до міської ради догналівці звертаються від імені різних громадських організацій. Тому є питання, чому Львівська міська рада благословляє такі заявки від громадських організацій, де вказується про богослужіння та релігійні співи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.