Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

ferrari-team.com.ua

Понеділок, 11 листопада 2013, 17:14

Українські автогонщики здобули два чемпіонські титули в моно-серії Ferrari Challenge Europe

Team Ukraine racing with Ferrari завоювала відразу два чемпіонські титули і одну бронзу в серії Ferrari Challenge Europe.

Про це повідомляє прес-служба Team Ukraine racing with Ferrari.

Перед останньою гонкою сезону на автодромі Муджелло (поблизу Флоренції, Італія), яка відбулася вчора, 10 листапада, Сергій Чуканов очолював залік для професійних пілотів Trofeo Pirelli, Андрій Лебідь йшов 3-м в Coppa Shell, зберігаючи шанси на титул, а Team Ukraine racing with Ferrari впевнено очолювала командний залік Ferrari Challenge Europe .

У неділю вік-енд вінчав Світовий Фінал Ferrari, який проводився в ювілейний, 20-й раз. На жаль, але після своєї аварії в суботу Андрій Лебідь не зміг взяти участь у ньому, проте Сергій Чуканов з лишком компенсував відсутність другого українця.

Чи жарт, але саме синьо-жовта Ferrari була центром уваги гонки і приблизно 80% з 40 хвилин трансляції камери і режисери тримали саме її в полі зору телефанатов.

Стартуючи з 15-го місця, Сергій вийшов на 8-е, а до кінця першого кола вже був 6-м. На другому колі Чуканов випереджає одного з лідерів Азіатсько-Тихоокеанської серії Ferrari Challenge, а потім і ветерана «челленджа» Макса Бланкард.

Попереду українця залишилися тільки три лідери, але якщо Філіп Барон зміг відірватися, то Стефано Гай і Даніеле Манчінеллі перебували в його полі зору.

Після серії обов'язкових піт-стопів позиції гонщиків не змінилися, але Сергій зміг впритул наблизитися до двох суперників. В останні 15 хвилин гонки за друге місце розгорнулася боротьба між трьома пілотами, яка без жодного перебільшення стала окрасою Світового Фіналу Ferrari.

Незважаючи на підсилення дощу, неймовірним маневром по зовнішній траєкторії українець випереджає Гая і спрямовується за своїм вчорашнім кривдником .

За 7 хвилин до фінішу гонки після психологічного тиску на суперника фарами Чуканов випереджає італійця і при старті з 15-го місця виходить на друге.

На жаль, але на прямій Манчінеллі контратакує і повертає собі цю позицію. Більше того, Сергія мало не спіткала доля його напарника, коли в тому ж місці і він чіпляє поребрик.

Проте, продемонструвавши неймовірну реакцію, Чуканов відловлює автомобіль, хоча це  коштувало йому 3-го місця. На останньому колі перегонів Сергій кинувся в атаку на Гая, але Стефано знову відверто блокував переслідувача, залишивши українця першим поза подіуму.

Якщо згадати, що Сергій стартував з 15-ої позиції, фініш 4-им можна цілком прирівняти до перемоги, адже далеко позаду українця залишилося більше двох десятків кращих професійних пілотів Ferrari Challenge з усього світу.

А головна перемога була завойована напередодні, коли в свій дебютний рік виступу в Ferrari Challenge Europe Чуканов став Чемпіоном, причому відразу в заліку для професійних пілотів Trofeo Pirelli.

Більше того, не тільки на свій другий рік участі в Ferrari Challenge Europe, а взагалі в другий рік існування, Team Ukraine racing with Ferrari стає Чемпіонкою в командному заліку Ferrari Challenge Europe. Саме таку мету команда ставила перед собою, приходячи в цю престижну європейську моно-серію на початку минулого року.

Team Ukraine racing with Ferrari випередила найближчу з суперниць, більш ніж на 40 очок, залишивши далеко позаду всіх завсідників Ferrari Challenge багато з яких виступають у «Челлендж» з моменту його зародження більше 20 років тому.

З урахуванням командного титулу в GT Sprint International Series, за цей рік на рахунку Team Ukraine racing with Ferrari три чемпіонські корони і дві бронзи - українським вболівальникам є не тільки чому радіти, але і чим пишається.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.