Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

література

http://antology.igrunov.ru

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:06

Російські правозахисники просять грошей на книгу про генерала Григоренка

Російські правозахисники створили книгу статей та спогадів про генерала Петра Григоренка під назвою «Бунтівний Генерал», утім кошті на її друк немає. Правозахисники просять допомоги у громадськості.



Собівартість видання у накладі 1 тисяча примірників становить 150 000 рублів, що по курсу дорівнює приблизно 37 тисячам гривень. То ж російський правозахисник Ігор Рейф оголосив про збір коштів на видання книги.

Нагадаємо, українець Петро Григоренко – генерала Радянської армії, правозахистник, публіциста, член-засновник Московської та Української гельсінської груп, один із найактивніших та найпослідовніших борців за громадянські та національні права та свободи в СРСР у другій половині ХХ століття. У 1964 за легальну правозахисну діяльність розжалуваний у рядові і позбавлений усіх державних відзнак. Перебував у радянських тюрмах, таборах і психлікарнях. У 1977 році переїхав до Сполучених штатів Америки, де й помер у 1987 році.

У 2008 році у серії газети День «Україна інкогніта» вийшла книга «Генерал Григоренко: Спогади, статті, матеріали» упорядкована та О. Обертасом.

Джерело Тексти.org.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.