Російські правозахисники просять грошей на книгу про генерала Григоренка

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:06

Російські правозахисники створили книгу статей та спогадів про генерала Петра Григоренка під назвою «Бунтівний Генерал», утім кошті на її друк немає. Правозахисники просять допомоги у громадськості.



Собівартість видання у накладі 1 тисяча примірників становить 150 000 рублів, що по курсу дорівнює приблизно 37 тисячам гривень. То ж російський правозахисник Ігор Рейф оголосив про збір коштів на видання книги.

Нагадаємо, українець Петро Григоренко – генерала Радянської армії, правозахистник, публіциста, член-засновник Московської та Української гельсінської груп, один із найактивніших та найпослідовніших борців за громадянські та національні права та свободи в СРСР у другій половині ХХ століття. У 1964 за легальну правозахисну діяльність розжалуваний у рядові і позбавлений усіх державних відзнак. Перебував у радянських тюрмах, таборах і психлікарнях. У 1977 році переїхав до Сполучених штатів Америки, де й помер у 1987 році.

У 2008 році у серії газети День «Україна інкогніта» вийшла книга «Генерал Григоренко: Спогади, статті, матеріали» упорядкована та О. Обертасом.

Джерело Тексти.org.ua

Мітки: генерал Григоренко, росйіські правозахиснки