Варіанти,  15 листопада 2013

Варіанти на вікенд

Як провести вихідні у Львові, що вартує послухати, де побувати – у рубриці Варіанти на вікенд.

Музика

Субота

Концерт Триб’ют маестро. Львівська філармонія. поч. 17.00

У Львові триває фестиваль Відкриваємо Падеревського. У межах проекту у Львові виступить молодий угорський піаніст Петер Тот, котрий є лауреатом Гран-прі конкурсу Падеревського у США, виконуватиме улюблені композиції з репертуару славетного композитора.

У програмі концерту – твори Людвіга ван Бетховена, Ігнація Яна Падеревського, Ференца Ліста.

Неділя

Концерт Ken Hensley.  Рок-паб The Gas Station, 18:00

Жива легенда світової рок-сцени сер Кен Хенслі представляє ексклюзивну акустичну програму в рамках свого прощального туру.

Під час концерту прозвучать легендарні хіти Uriah Heep, такі як July Morning, Lady In Black, Easy Living, Look At Yourself і інші композиції, а також артист виконає пісні з сольних альбомів.

Джазові концерти постійно відбуваються у арт-кафе Квартира, зокрема у неділю там виступить зі своїм тріо джазмен Андрій Арнаутов.

Кіно

Фільм Тіні незабутих предків

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 12:30, 16:30, 19:15, 21:15

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал): 12:20, 16:40, 19:00

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Червоний зал): 12:40, 19:20

Молодіжний трилер про студентів, які допомогли злим силам звільнитися від закляття, що стримувало їх понад 200 років.

Намагаючись привернути увагу дівчини, що йому сподобалась, Іван випадково стає причиною зникнення таємничої згарди – амулета, за допомогою якого карпатські мольфари скували злих духів.

На його тілі проявляються дивні символи, схожі на ті, що були зображені на зниклій згарді. Дивакуватий професор пояснює студентам як виправити ситуацію.

Потрібно вирушити у ліси Карпат та знайти нащадка одного з мольфарів, що брав участь у заклятті.

Можливо молодь і не віднеслась би до цієї інформації серйозно, якби не загинули при загадкових обставинах сам професор та одна із студенток.

Режисер: Любомир Левицький

Фільм Радник

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 12:45, 15:00, 17:15, 19:30, 21:45

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал): 10:10, 14:30, 21:20; (Червоний зал): 19:10

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 10:20, 12:30, 14:40, 16:50, 19:00, 21:10

 «Радник» – це екранізація бестселера Кормака МакКарті, відомого американського письменника, лауреата Пулітцерівської премії, автора романів та сценаріїв «Дорога» та «Старим тут не місце».

Фільм Мачете вбиває

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 11:45, 23:30

Мексиканських мафіозі, що вкрай знахабніли, не в силах поставити на місце жоден спецагент.

Таке складне завдання по силам лише одній людині – харизматичному Мачете – жорстокому, безжалісному до недоброзичливців та такому, що не відчуває болю.

Для актора Денні Трехо ця роль стала третьою в кар’єрі, де його героя звати Мачете. Леді Гага вперше знялася у повнометражному фільмі, Мелу Гібсону перший раз за життя дісталась роль поганого хлопця, а Чарлі Шин єдиний раз за свою майже 40-річну кар’єру вказаний в титрах під власним іменем Карлос Естевез.

Перегляд флешмобів I LIKE Flash MOB. Антикафе «CoMMuna», 19:00

I LIKE eVe – це вечори перегляду цікавих роликів, короткого кіно та креативної реклами з усього світу. I LIKE eVe цього разу показує найкреативніші флешмоби.

Театр

Субота

Варшавська камерна опера з оперою Галька. Львівський оперний театр. 19:00

Вперше у Львові виступить Варшавська опера у повному складі і представить опеу «Галька» видатного композитора та основоположника польської національної опери Станіслава Монюшка.

У Львові опера «Галька» буде виконана у двох діях за віленською версією лібрето Влодзімєжа Вольского 1848 року.

Оперу виконають солісти Габріеля Каміньська, Томаш Рак, Даріюш Махей, Марта Виломаньська, Даріюш Гурскі, Славомір Юрчак, Діслав Кордиляк, хор та оркестр Варшавської камерної опери.

Диригуватиме мистецький директор Варшавської камерної опери – Рубен Сільва. Режисер-постановник– Казімєж Деймек. Директор опери – Марія Громбковська.

Неділя

Вистава «О восьмій вечора на Ковчезі». Перший Український театр для дітей та юнацтва. 12:00, 15:00

Ульрих Губ з усією серйозністю береться за питання віри в Бога, не забуваючи про легкість та гумор. Його п’єса для чотирьох акторів, в якій дітям розповідається про Всесвітній потоп, всього лиш за декілька років стала класикою і була відзначена, зокрема Німецькою дитячою театральною премією в 2006 році.

Для дітей старшіх 6 років. Тривалість 1 год. 40хв.

Мистецтво

Субота. Екскурсія музеєм модерної скульптури Михайла Дзиндри  «Форма, що не існує»

Виїзд зі Львова в Брюховичі в 20.00 з вулиці Підвальної.

Виставка творів Мирона Левицького. Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького

Виставка приурочена до 100-ліття від дня народження митця. М. Левицький створив ікони та монументальні розписи для десяти українських церков Північної Америки та Австралії.

У його доробку – сотні олійних картин, дереворитів, ікон, фресок та екслібрисів. Митець оформив та проілюстрував понад 300 книжок і часописів, збагативши новими творчими здобутками український національний стиль книжкової графіки.

У виставці, що відкрили – живопис, графіка, листівки, обкладинки, ілюстрації до книжок, каталоги персональних виставок та документальні матеріали.

Проект Колекція Габріела Булеци. Культурно-мистецький центр «Дзиґа»

Проект «Колекція» це збірка матерії, де вона систематизується, класифікується, гуртується, як підсобний матеріал, підручник актуального митця.

Нехай нікого не вводить в оману така архаїчна деталь, як сірникова коробка. Це тільки модульний контейнер, для складування матеріалу, а білий планшет – нестандартний піддон.

Наші терени загалом архаїчні, а те, що у нас закрили останню сірникову фабрику, не спинить процес пізнання світу.

Батьківські варіанти

День Маминих Розумників. Львівський палац мистецтв

Протягом дня в актовій залі відбуватимуться інтерактивні зустрічі з фахівцями, котрі розповідатимуть батькам про розвиток діток до 4 років: починаючи від раннього розвитку тіла та емоцій до розвитку мовлення та інтелекту.

Паралельно в фойє перед актовою залою розгорнеться міні-виставка. Тут батьки зможуть поспілкуватися з педагогами львівських дитячих центрів розвитку, ознайомитися з якісними розвитковими іграшками, а малеча – попрактикуватися в різних видах творчості та вивченні англійської мови.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.