Варіанти,  18 листопада 2013

Культурні варіанти на тиждень

Відпочивайте не тільки у вихідні, протягом тижня у Львові багато цікавих подій, які варто відвідати. 

Понеділок, 18 листопада

Поетичні віршовані/римовані назви творів.  Виставка Василя Димила. Галерея «Єфремова,26»

Першу персональну виставку молодого художника з Івано-Франківської області Василя Димида відкрили в суботу у галереї сучасного мистецтва «Єфремова, 26».

Виставка триває до 30 листопада.

Засідання арт-клубу ТАМ. арт-кафе «Квартира, 35»

Біба Шульц, куратор арт-клубу та історик мистецтва, запрошує до розмови про трієнале Український зріз, про Венеційське бієнале та Дні України у Лондоні. Гість сьогоднішній – художник, куратор трієнале Український зріз Влодко Кауфман.

Розпочнеться засідання клубу о 18.30

Трохи фрі-джазу на початок тижня забезпечить Юрій Яресчук. У Дзизі сьогодні концерт – Jaremchuk Play Standards. Початок о 22.00

Вівторок, 19 листопада

Oркестр Люблінської філармонії у Львові: «Лютославський: Схід-Захід». Львівська філармонія, поч. 19.00

До 100-річчя з дня народження знаменитого польського композитора, класика музики XX століття Вітольда Лютославського оркестр Люблінської філармонії підготував програму з творів композитора та його сучасників: видатного симфоніста української музики Бориса Лятошинського та польського композитора Зиґмунта Носковського.

Серед виконавців: Іван Пахота – фортепіано, Марцін Здунік – віолончель, Оркестр Люблінської філармонії ім. Г. Венявського, Войцєх Родек - диригент (Польща)

У програмі: Борис Лятошинський. «Ґражина», симфонічна поема; Вітольд Лютославський. Концерт для фортепіано з оркестром, Вітольд Лютославський. Концерт для віолончелі з оркестром, Зиґмунт Носковський. «Степ» op. 66, симфонічна поема

У ЕтноКлуб Набутків цього тижня –  Jam-session. Зберуться музиканти та любителі етнічних музичних мотивів. Початок о 20.00.

Фільм Він значно популярніший за тебе. Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 12:10, 19:20

Добра комедія серед тижня не завадить. Зірка інді-фільмів Хеллі Феффер розходиться зі своїм хлопцем, який є її агентом і кар’єра рушиться на її очах.

Вона прагне стати популярнішою. Для цього викрадає сценарій до фільму та кличе на допомогу свого брата і його друга і береться за зйомки власного фільму з собою в головній ролі.

{youtube}qp68rZ9tWQ8{/youtube}

Середа, 20 листопада

Й. С. Бах 24×24. «Добре темперований клавір». Зошит перший. Львівська філармонія

«Добре темперований клавір» – один із найчастіше виконуваних фортепіанних творів світової спадщини.

Це два томи, розділені 22 роками (1 том був створений у Кетені в 1722 р., 2 том – у Лейпцигу в 1744 р., які не одразу отримали належне визнання.

З плином часу значення цієї унікальної музичної енциклопедії розуміло все більше професійних музикантів та освічених меломанів.

 Бетховен і Шуман, Ліст і Рахманінов знаходили у величному творінні лейпцігського кантора все нові мистецькі ідеї. Цикл виконає заслужена артистка України Етелла Чуприк.

Вистава «Лісова пісня». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. Поч. 19.00

Вистава за п’єсою Лесі Українки у трьох колядах варта уваги, тільки вартує спочатку налаштувати себе майже на три з половиною години театру, саме стільки часу триває вистава. У постановці київського режисера Андрія Приходька використані пісні фольклорних гуртів «Кросна», «Божичі», «Древо». Сценографія і костюми — Богдан Поліщук, Хореограф — Нінель Зберя, музика – Мар’яна Садовська.

Лекція Ярослава Кравченко Мистецтво європейського авангарду. Паризький вектор: Анрі Матісс, Амадео Модільяні.Палац Сапєгів, 19.00

Лекція присвячена зародженню та становленню мистецтва авангарду – бунтарського напрямку в європейському образотворчому мистецтві поч. ХХ ст., що розвинулось в середовищі паризького живопису новаторськими засобами художньої виразності.

Подаються біографії та творчі сильвети основних представників модерністичних спрямуваннь – основоположника фовізму Анрі Матісса, майстра своєрідного психологічного портрету Амадео Модільяні та бунтаря-експериментатора і зачинателя кубізму Пабло Пікассо на тлі драматичних та суперечливих історичних подій французького суспільства 1905-1930-х років.

Четвер, 21 листопада

Концерт джазової музики "Milk&Honey". Арт-кафе Квартира, 35.  

Композитору Ніку Дрейку присвячується цей концерт. В програмі концерту, окрім композицій Ніка Дрейка – пісні Джексона Сі Френка, Пола Саймона та Сібіл Баєр.

Виконують: Анна Вовк – вокал, Михайло Балог – саксофон, Андрій Кохан – гітара, Любко Маріаш – перкусія, Євгей Кірлейса – бас

Три студійні платівки музиканта, записані у період із 1968 по 1971 рік, було продано загальним накладом у кілька тисяч екземплярів. За життя композитора, його композиції не були популярними і визнаними, аж у середині вісімдесятих завдяки впливовим шанувальникам,серед яких учасники популярних гуртів R.E.M. та The Cure, Нік Дрейк несподівано став відомим.

IVФестиваль сучасної драматургії Драма.ua. Відкриття проекту. Вистав: Корабель не прийде, Ніч а Афганістані.

По-чесному, Драма.ua – перший серйозний проект в Україні, який стосується нової драми. За три фестивалі організатором вдалося показати і відкрити чимало театрів глядачам, а також сучасних українських драматургів. Четвертий фестиваль буде ще більшим, ніж попередні.

У перший день фестивалю покажуть дві вистави.  Корабель не прийде – вистава за п’єсою  Ніс-Момме Штокманном, реж. Олександр Крижанівський (копродукція Нового драматичного театру на Печерську та Гете-Інституту, Київ). Перший український театр для дітей та юнацтва, поч. 19.30

Вистава Ніч в Афганістані, реж. Андре Ерлен (театр Futur 3, Кельн, Німеччина)відбудеться у Палаці мистецтв, вул. Коперника, 17.

Пятниця, 22 листопада

IVФестиваль сучасної драматургії Драма.ua.

У межах фестивалю цього дня відбудеться дві вистави:

Вистава Mоллі Б. за Джеймсом Джойсом, реж. Марта Ойжинська. Львівський академічний театр імені Леся Курбаса, 17.00

Вистава «Про добро» за Павлом Демірським, реж. Моніка Стженпка (Драматичний театр імені Єжи Шанявського у Вальбжиху, Польща). Перший український театр для дітей та юнацтва, 19.30

Концерт-експеримент Новий вимір слухання музики. Будинок культури УТОС (вул. Замарстинівська, 130), поч. 19.00

У концерті візьму участь гурти: Тарасова Ніч, Один в каное, бітбоксери та капела бандуристів Карпати. Також до концерту-експерименту долучилися гурт Солодощів та PIANO.

Акція благодійна. Організатори просять принести чистий CD-R для запису аудіо-книг для бібліотеки незрячих.

Ніч рекламожерів у Львові. Театр ім. Марії Заньковецької . поч. 21:30

5 годин реклами чекає на глядачів, а це підбірка кращих роликів з усього світу за останні кілька років. Серед них: ролик-посібник з виготовлення вічного двигуна з кота і хліба з маслом, зомбі-апокаліпсис за версією служби доставки, відео про те, як іракці грають у нарди … в холодильнику!, російська реклама клею “Момент”, яка заробила на 14-му Київському Міжнародному Фестивалі реклами безліч нагород ,хітові ролики, зняті спеціально для Суперкубка США, найкреативніша реклама автомобілів, найкраща соціальна реклама .

Вечірка FunkSinatra. Клуб Propaganda, 22:00

У п’ятницю можна собі дозволити розслабитись і сходити на вечірку. Музику забезпечують – SAVETHETUNA (Київ), Gooch Brown, Elvis

альбом «Незручні ліжка». До якого увійшло 11 пісень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.