Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

i1.poltava.pl.ua

П'ятниця, 25 травня 2012, 14:30

Дії львівських правоохоронців у сфері попередження насильства у сім'ї неефективні - Прокуратура

Чиновники та працівники правоохоронних органів Львова неналежно виконують службові обов'язки у сфері попередження насильства у сім'ї. Про це засвідчують результати перевірок, які провела прокуратура м. Львова.

До дисциплінарної відповідальності притягнуто 11 посадових осіб органів внутрішніх справ, які не вжили заходів для запобігання насильству у сім'ях, дитячої злочинності та бездоглядності.

Крім цього, не приділяється достатньої уваги виконанню законодавства й посадовцями Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Зокрема, на обліку у центрі перебуває лише 2 сім'ї у Львові, які опинилися у складних життєвих обставинах (з приводу насильства в сім'ї). Однак ці дані не відповідають дійсності, оскільки таких сімей у десятки разів більше, про що свідчать результати перевірок органів прокуратури міста, - повідомляє прес-служба прокуратури м. Львова.

Зокрема, у діяльності Центру відсутні конкретні, дієві заходи щодо попередження насильства в сім'ї, а саме, не проведено жодних звірок з органами внутрішніх справ та відповідними службами міста про факти вчинення насильства в сім'ї.

З огляду на вказане, прокурор м. Львова вніс подання Львівському міському голові про усунення таких порушень чинного законодавства, за результатами розгляду якого 6 посадових осіб Центру з числа керівного складу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, у Львові 10 березня цього року, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, обурившись зауваженнями доньки щодо вживання алкогольних напоїв та поведінки в цілому, на прохання переключити канал телебачення, так званий батько, завдав 22 удари ножем своїй 7-річній доньці у різні ділянки тіла.

Під час слідства вина обвинуваченого доведена у повному обсязі. Міра покарання передбачає позбавлення волі строком до 15 років або довічне ув'язнення.

Прокурорська перевірка з'ясувала, що обвинувачений з 2008 року перебував на профілактичному обліку у Сихівському райвідділі міліції за зловживання спиртними напоями та як особа, схильна до насильства у сім'ї. За вказані порушення упродовж 2008-2010 років стосовно нього складено 5 адмінпротоколів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.