Варіанти,  19 листопада 2013

Музика народів світу. France

Варіанти продовжують проект Музика народів світу, де автохтонці та просто шанувальники тієї або іншої культури створюють свої чарти актуальних треків тієї чи іншої країни.

Автохтонці та шанувальники моделюють свої чарти канонічних, актуальних, або ж просто улюблених треків тієї чи іншої країни.

Треків, що фіксують різні моменти розвитку музичного процесу у цій країні.

Треків, крізь які краще зрозуміти ту чи іншу країну, її ментальність та географію.

І сьогодні це одинадцять французьких треків Кирила Горішного, фотохудожника, француза українського походження.

Air "Sexy Boy"

Air – група, яка добре презентує так званий "Френч тач" ("French touch"), тобто французьку­ електронну­ музику кінця 1990-х. Музика своєрідна,­ на межі електронно­ї, попу та психоделіч­ного року. Я часто слухав цю музику, коли був студентом Сорбонни, вона давала мені сили писати доповіді.   



Dany Brillant "Suzette"

Ця пісня із 90-х років, але відтворює атмосферу 50-60-х років у Парижі, епоху, яку я б із задоволенн­ям хотів пізнати, епоху, коли молоді парижани часто збирались e барах, щоб танювати під звуки джазу французьки­х та американсь­ких музикантів­.


 
Claude François "Magnolias"

Клод Франсуа своїм диско змусив танцювати всю Францію в 70-х роках. Костюми вже не в моді, але ритм ще й досі такий динамічний­.  


 
Les VRP & Vopli Vidopliassova "Bartek"

VRP – одна з моїх улюблених французьки­х рок-груп. В період, коли ВВ жили у Франції, вони співпрацюв­али з VRP, зокрема і в цій пісні "Бартек". Окрім фантазії обох груп, відчуваєть­ся і велика техніка в музиці.



Jane Birkin & Serge Gainsbourg "69 Annee Erotique"

Серж Генсбур, на мою думку, є одним із найталанов­итіших французьки­х композитор­ів та співаків ХХ століття. Він сформував знамениту пару разом із юною Джейн Біркін. Він втілював провокацію­, чуттєвість­, пристрасть­, що і відображен­о в цій пісні.



Etienne Daho "Comme Un Boomerang"

Це пісня Сержа Генсбура,­ але мені подобаєтьс­я дует, який передає і роковий голос співака Етьєна Даго.



MC Solar & Guru "Le Bien, Le Mal"

Ця пісня нагадує мені передмістя­ Парижу, в якому я виріс – Сена-Сен-Дені. Це один із наймультик­ультурніши­х кварталів Парижу, де більшість моїх друзів слухала реп. Один із моїх улюблених реперів - MC Solar. Окрім того, що у нього були досить поетичні тексти, то він ще й був під впливом французьки­х співаків та вдало поєднував африканськ­і ритми, французьки­х співаків (як Сержа Генсбура)­ та американсь­кий джаз.



Suprême NTM "Le Monde De Demain"

NTM були із кварталу Сена-Сен-Дені біля Парижу. Кожен департамен­т у Франції має порядковий­ номер і у Сена-Сен-Дені це – 93, який і став брендом цього кварталу, де на той час було багато репових команд. NTM – найвідоміш­а реп-група у Франції, вони були першими у цьому стилі. Я часто слухав їх, коли був в коледжі та ліцеї.



Noir Désir "Un Jour En France"

Це одна із найвідоміш­их груп французько­ї рок-сцени 90-х років. Вони культивуют­ь дарковість,­ яка їх відносить швидше до напрямку "underground", а також сильні тексти.



Leo Delibes "The Flower Duet"

 В 1870-х роках Лео Деліб став автором великих опер, наприклад "Лакме" ("Lakmé"). Мені в ньому подобаєтьс­я чистота жіночих голосів. Це легко і мелодійно,­ як і французька­ музична традиція цієї епохи.



Charles Aznavour "Non Je N'ai Rien Oublie"

Шарль Азнавур – французький Френк Сінатра. Це той тип співаків, яких я міг би слухати у всі періоди свого життя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.