Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

i.obozrevatel.ua

П'ятниця, 25 травня 2012, 15:31

З початку року на Львівщині міліція викрила 151 неповнолітнього за вчинення злочинів

Упродовж цього року працівники міліції викрили 151 неповнолітнього, які вчинили злочини, серед них 22 – у стані алкогольного сп'яніння. Про це повідомляє ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Дитяча злочинність – одне з основних проблемних питань, які стоять на порядку денному в органах внутрішніх справ. Адже, підростаюче покоління – це наше майбутнє і працівники міліції відіграють значну роль у їх вихованні. Нині до вирішення цієї проблеми повинні долучитися всі, оскільки зусиль самої міліції вже недостатньо.

Порівняно з минулим роком, цього року спостерігається ріст злочинності серед неповнолітніх на 3,4%. Хоча зменшилась кількість скоєних неповнолітніми злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, проте чисельність злочинів проти власності громадян (крадіжок та грабежів) постійно зростає, - зазначає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Львівській області Марта Лєсна.

Нагадаємо, упродовж двох років неповнолітній хлопчина з Червонограду вимагав, грабував, скоював шахрайства і розбійні напади. Здебільшого вчиняв ці правопорушення щодо своїх ровесників. При цьому суми, які вимагав неповнолітній зловмисник у дітей, ставали все більшими і подекуди досягали і 2 тис. дол. США. Зараз хлопчину вже затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання Червоноградського міськвідділу міліції.

За вказані вище злодіяння 16-річний житель Червонограда може отримати покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 7 років.

«А нещодавно співробітники Миколаївського райвідділу викрили двох неповнолітніх жителів району, які скоїли крадіжку матеріальних цінностей у 40-річного жителя села Дроговиж. 16-річний вихованець одного з ліцеїв разом з дев'ятикласником проникли у помешкання потерпілого та винесли гроші в сумі 5 200 євро, 200 дол. США та ювелірні вироби», ? додала Марта Лєсна.

Наразі за цим фактом слідчі райвідділу порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка). Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.