Оля Вишня,  25 травня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Львів, як культурний центр України, щовихідних дивує безміром подій: вистав, виставок, концертів та кінопоказів. Аби не загубитися у цьому різноманітті, Варіанти виокремлюють найцікавіші події. То ж обирайте варіанти, які вам до душі і приємних вихідних!



Варіанти на кіно

Під час вихідних пропонуємо переглянути фільм «Люди в чорному 3» режисера Барі Зоненфельда. Це фантастичний бойовик-комедія, в якій веселий агент Джей, роль якого зіграв Віл Сміт, відправляється через часовий портал в недалеке минуле, щоб врятувати агента Кея, нерозумні дії якого загрожують знищити все людство.

«Люди в чорному 3» – ідеальне кіно для сімейного перегляду. Легкий, трохи наївний, але водночас добрий і приємний фільм.



Варто також переглянути фільм режисера Бредлі Паркера «Заборонена зона». Цей трилер знятий у стилі псевдодокументалістики. Цього разу глядач стає свідком подорожі туристів у мертву зону – містечко Прип'ять, яке було домом для робітників, що обслуговували Чорнобильську електростанцію.

Там друзям доведеться зустрітися з надприродними явищами та перебороти чимало труднощів. Ці фільми можна переглянути в Кінопалаці, Кінопалаці ім. О.Довженка, також у кінотеатрі Копернік.

Музика

Сьогодні, 25 травня, у театрі ім. Марії Заньковецької відбудеться творчий вечір народного артиста України Тараса Петриненка, за участі Тетяни Горобець та гурту «Полюс».

25 - 26 травня – на площі перед університетом ім. І.Франка співачка Руслана у супроводі професійних хореографів, виступить в якості зіркового аніматора та лідера шоу, глядачам також запопонують масові майстер-класи, долучитися до яких зможе кожен охочий.

26 травня у Будинку органної та камерної музики любителі класики зможуть послухати сольний органний концерт Надії Величко. Лунатиме Бах, Вагнер, Ліст.

А от 27 травня варто відвідати концерти у рамках фестивалю «Віртуози»: концерт Камерного оркестру «Академія» в Італійському дворику та концерт Люблінського оркестру у Львівській обласній філармонії.

Прихильникам рок-музики 26 травня радимо відвідати Хмільний Дім Роберта Домса, де виступатимуть рок-гурт «Механічний апельсин» та «Брем Стокер».

Фестивалі

26-27травня до Дня захисту дітей у Музеї народної архітектури та побуту у Львові «Шевченківський Гай» відбудеться 9-ий Театральний фестиваль дитячих та юнацьких колективів «Казка у гаю».

Музей ідеї пропонує на вихідних відвідати фестиваль латиноамериканської культури «MezzoДром. Світ, відкритий до Львова». Цього разу відвідувачі зможуть познайомитись з культурою та звичаями Перу. Традиційно, у рамках цього фестивалю відвідувачам пропонують переглянути кіно, послухати музику та скуштувати національну кухню.

До кінця травня триватиме хоровий фестиваль «Співоче поле». Ідея фестивалю – підтримати та продовжити хорові традиції. Свято відбувається на співочому полі – амфітеатрі Музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

Вечірки

25 травня клуб La Piazza пропонує вечірку «One night with Van Gogh at La Piazza!».

26 травня у нічному клубі «Шоколад» – team party «Східна Вечірка». В програмі – східні танці від «CABARET BALET CHOCOLATE», розіграш ексклюзивного кальяну. Спеціальний гість: DJ NIMOFF, DJ Nikolay & Dj Vanya Kaldun, Mc Vitamin.

26 травня в клубі «Динамо Блюз» Latino White Party. Неймовірно запальні гості: Yuliana Lavrina (переможниця інтернет голосування Х-ФАКТОР), Warma Techwarm aka Roma Shpak (Київ), dj.Nikolay. Для тих, хто прийде в білому – вхід вільний.

26 травня клуб «OOPS!» запрошує на ювілей проекту «Detroit techno sound»: 10 years ANNIVERSARY of Techno! Хіти Detroit techno sound'ів від DJ Boxer, DJ Mihal, DJ Kuzmitch, DJ Uncle_Sam.

Театр

Любителям опери пропонуємо відвідати Львівський Національний Академічний оперний театр ім. Соломії Крушельницької, який 26 травня запрошує глядача на оперу «Набукко» Д. Верді. Сьогодні ж Оперний театр пропонує балет «Лебедине озеро» П.Чайковського.

Львівський обласний театр ляльок 26 травня пропонує маленьким глядачам виставу «По щучому велінню», а 27 травня запрошує на виставу «Івасик-телесик», а Перший український театр для дітей та юнацтва пропонує переглянути виставу «За двома зайцями».

Виставки

З 23 травня до 6 червня в галереї «Дзига» відбудеться виставка малярства Перта Гуменюка. Художник працює в царині живопису, графіки, іконопису.

До кінця травня галерея «Пори року» пропонує виставку «Графічна мозаїка», яка розкриває різноманітність сучасної графіки. У виставці беруть участь митці з України, Росії, Білорусії, Польщі.

Шопінг

Для того, щоб зекономити час львів'ян на вихідних, ми подаємо інформацію про знижки та акції, що діятимуть в магазинах одягу, взуття та техніки.

Гардероб 

В магазині одягу Colin's, заповнивши анкету, покупець отримує дисконтну картку, якою одразу ж можна скористатися. При покупці одягу до 500 грн. діє знижка 5%, до 1000 грн – 10%, більше тисячі – 15%.

Взуття

У мережі магазинів Plato знижки на взуття, а також на одяг з символікою UEFA – 10%.

Магазин взуття Монарх пропонує знижки на взуття фірми Natura Lizer -30%, фірми Wild Cat – 25%., а власникам дисконтних карток знижки -25-30%.

Книги

Мережа магазинів Літера пропонує знижки на книги-бестселери – 50%. Окрім цього, придбавши літературу на суму більше 300 грн., покупець отримує дисконтну картку, яка передбачає знижку на всі книги у розмірі 3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.