Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

омела

zhenskoe-mnenie.ru

Четвер, 21 листопада 2013, 11:39

Львівська ОДА не змогла знайти охочих знешкодити омели

омела

Тендер, оголошений Львівською ОДА на виконання робіт із оздоровлення насаджень вздовж автомобільних доріг області, не відбуся.  Роботи передбачали боротьбу з омелою білою.

Про це повідомляє Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

Роботи передбачали боротьбу з омелою білою.

Зокрема, на підставі Переліку першочергових природоохоронних заходів, які передбачені обласною цільовою Програмою захисту природних ресурсів від фітошкідників на 2013-2014, у серпні та вересні 2013 року оголошувались тендери щодо пропозицій на виконання робіт із оздоровлення насаджень вздовж автомобільних доріг області. Проте ніхто не взяв участь у тендері.

Зважаючи на те, що оздоровлення насаджень вздовж автомобільних доріг  входить також і в повноваження Служби автомобільних доріг у Львівській області, Департамент додатково інформував відповідну структуру про оголошення тендеру. Проте, жодних пропозицій Служба автомобільних доріг не подала ні станом на 25 вересня, ні станом на 13 листопада.

Омела біла – це напівпаразитний кущ, який оселяється на гілках і стовбурах листяних дерев і викликає вповільнення росту дерев, їх суховершинність аж до повного всихання, у Львівській області поширений на автотрасах північно-східного, східного та південно-східного напрямках. Боротьба з шкідниками та хворобами придорожніх насаджень передбачає проведення систематичного нагляду, а також профілактичних та знешкоджувальних заходів.

Нагадаємо, Львівська облрада планувала в 2013 році виділити 700 тис. грн. на боротьбу з омелою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.