Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

http://www.nextonmarket.com

П'ятниця, 25 травня 2012, 16:29

Львівські поліграфісти торік заробили понад 300 млн. грн.

Підприємства видавничої та поліграфічної діяльності за 2011 рік реалізували промислової продукції на 331,7 млн. грн. (1,1% від загального обсягу продукції промисловості). Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Підприємства видавничої та поліграфічної діяльності освоїли у 2011 році 67,7 млн. грн. інвестицій в основний капітал, що на 39% більше, ніж у 2010 році. У загальнопромисловому обсязі інвестування частка галузі становила 2,8%.

Обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал), внесених у підприємства видавничої та поліграфічної діяльності, з початку інвестування на 1 січня 2012 року становив 465 тис. дол. США (до загального обсягу у промисловості це склало 0,1%). Країнами-інвесторами були партнери з США, Німеччини, Польщі.

Зазначимо, Львівщина є лідером в книговиданні, в тому числі й завдяки Форуму видавців, роботі єдиного в Україні вищого навчального закладу, який готує фахівців з видавничо-поліграфічної галузі, – Українській академії друкарства.

Найбільші обсяги продукції видавничо-поліграфічної галузі забезпечують такі підприємства: ТзОВ «Ромус Поліграф», ВАТ «Львівська фабрика паперово-білових виробів «Бібльос», ПП «Коло», ПАТ «Книжкова фабрика «Атлас», ТзОВ «Експрес-медіа-груп», ПрАТ «Видавничий дім «Високий Замок», ПП «Єврофлекс», ТзОВ «Видавничий дім «Молода Галичина».

В області випускаються різні види поліграфічної продукції: книги, газети, журнали, бланки, поштові листівки, календарі, зошити тощо.

Нагадаємо, День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження святкують в останню суботу травня.

Це професійне свято об'єднує людей, яким притаманна висока культура, постійний творчий пошук, шанобливе ставлення до книги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.