Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

http://ukr.obozrevatel.com

П'ятниця, 25 травня 2012, 17:17

Держмитслужба отримає майже 3 млн. дол. технічної допомоги від Уряду США

Держмитслужба України отримає від Уряду США технічну допомогу (консультації, обладнання, програмне забезпечення) в розмірі 2 млн. 896 тис. дол. США в рамках кількох магістральних для відомства проектів. Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік та Надзвичайний і Повноважний Посол США Джон Френсіс Теффт підписали Протокол № 8 до «Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки щодо допомоги з правоохоронних питань».

«Ця допомога є для нас дуже важливою. Напрямки, на які виділяються кошти в рамках цього протоколу, є ключовими як для спрощення умов ведення бізнесу в Україні, подальшого розвитку інвестиційних проектів, так і для ефективної правоохоронної діяльності української митниці», – підкреслив Голова Держмитслужби.

Зокрема, в межах створення системи «Електронна митниця» та розвитку сфери управління ризиками будуть закуплені нові сервери і робочі комп'ютерні станції, програмне забезпечення, засоби індивідуального доступу.

«Електронна митниця» зменшує вплив людського фактору на процес митного оформлення вантажів, прозорість митних процедур, запровадження безпаперового процесу митного декларування.

Обладнання пунктів пропуску сучасними технічними засобами є запорукою не лише внутрішньої, а й загальної безпеки. Адже транзитний потенціал України намагаються використати не лише законослухняні імпортери та експортери, а й несумлінні суб'єкти та контрабандисти. І ефективно протистояти цим спробам митникам допомагає зокрема і новітнє обладнання у пунктах пропуску на кордоні.

Інша частина технічної допомоги буде надана у вигляді тренінгів, консультацій та експертизи. Остаточно обсяги та види технічної допомоги по кожному з цих напрямків буде визначено після проведення консультацій між експертами Держмитслужби та американської сторони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.