Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

янукович

pravda.com.ua

П'ятниця, 29 листопада 2013, 12:35

Янукович озвучив п'ять вимог до Євросоюзу

янукович

Президент України Віктор Янукович під час саміту у Вільнюсі озвучив п'ять вимог від Євросоюзу, оскільки "останнім часом Україна опинилася сам-на-сам з серйозними фінансово-економічними проблемами".

Це, зокрема, такі вимоги, інформує прес-служба глави держави:

Перше - розблокування програм бюджетної секторальної підтримки ЄС, виділення ресурсів макрофінансової допомоги.

Друге. Дієва підтримка з боку міжнародних фінансових інституцій. У цьому контексті Україна зацікавлена у якомога швидшому відновленні ефективної взаємодії на прийнятних умовах з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком.

Третє. Перегляд Євросоюзом торговельних обмежень щодо окремих позицій українського експорту, в тому числі запроваджених ще минулого століття.

Четверте. Активна участь ЄС та міжнародних фінансових інституцій у модернізації української газотранспортної системи як ключового елементу європейської енергетичної мережі, а також забезпечення усіма належними засобами та механізмами Європейського Союзу енергетичної незалежності України.

Янукович також розповів, що сподівається на перегляд позиції країн-членів ЄС щодо спорудження економічно необґрунтованих потужностей із транспортування природного газу в Європу в обхід України.

П’яте. Окремою важливою складовою цієї роботи має стати узгоджений план дій з метою зняття протиріч та врегулювання проблем у торгівельно-економічному співробітництві з Росією та іншими членами Митного союзу, що пов’язуються зі створенням зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.