Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

panorama-mukachevo.com

Понеділок, 28 травня 2012, 12:00

Львівські медики розробили спеціальні таблиці для надання медичної допомоги людям з вадами мовлення

У Львові медики розробили спеціальні комунікативні таблиці, які допомагають надавати медичну допомогу людям з вадами мовлення. Про це під час спілкування з журналістами повідомив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Таблиці призначені для лікарів швидкої допомоги, для приймальних відділень лікарні швидкої допомоги та для лікарів 8-ї лікарні.

«Ми розробили лікарям швидкої допомоги, для приймальних відділень лікарні швидкої медичної допомоги і 8-ої лікарні комунікаційну таблицю. Вона в нас давно функціонує, але ми її оновили до Євро-2012. Якщо в людини є розлади мовлення, вона не може говорити, але вона в свідомості, то вона може показати.

Тут є три мови: англійська, польська, українська. Тобто, людина може бути глухонімою, але якщо її щось турбує, вона вказує на відповідну картинку. Це орієнтує лікарів. Такі комунікаційні таблиці розраховані на допомогу і нашим лікарям, і пацієнту, якщо в нього є розлади мови, або якщо, зрештою, є непорозуміння», - зазначив начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.