Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 2 грудня 2013, 10:48

Більше половини населення України має надмірну вагу, через невміння правильно харчуватися – дієтолог МЗУ

У Львові минулого тижня пройшло обговорення сучасних підходів до корекції надлишкової ваги, на якому лікарі обговорили збалансоване харчування Herbalife.

Про це на прес-брифінгу повідомив головний позаштатний дієтолог МЗ України Олег Швець, передає кореспондент Варіантів.

Цьогоріч в Україні зробили зробили близько двохсот хірургічних операцій щодо ожиріння. В інших країнах кількість таких операції в десятки, а то й в сотні разі більша. Але навіть після операції можна знову набрати вагу, якщо не почати правильно харчуватися.

Головний позаштатний дієтолог МЗ України Олег Швець радить не вживати продуктів, які проходять технічну обробку. Наприклад щоденне вживання 25-и грамів ковбаси збільшує ризик раку шлунка на 25%.

Якщо морити себе класичними дієтами та голодування, то організм не отримуватиме необхідної кількості білків та вітамінів.

"Їсти треба здорову тарілку: чверть овочів, чверть фруктів, чветь цільних злаків, інша чверть - це білкова їжа, краще за рахунок риби або птиці плюс молочні та кисломолочні продукти. Боби, горіхи також корисні", - заявив Олег Швець.

Аналогом такої тарілки є продукція Herbalife, яка простіша у приготуванні, а дає організму такі ж корисні речовини.

Протеїновий коктейль Формула 1 містить усі необхідні речовини для організму і сприяє зниженню вагу. У формулі 1 є 17 грамів білка в порції, у тому числі цінний соєвий білок, комплекс з 23 важливих вітамінів і мінералів. Вітаміни - антиоксиданти А, Д, С, Е – до 50% рекомендованої денної кількості в кожній порції
Поліненасичені жирні кислоти, клітковина. Всього 92 ккал в порції (або 217 ккал при приготуванні з 250 мл знежиреного молока).

"Чому ми робимо акцент на продукції компанії Herbalife, тому що дія саме цих продуктів доведена та досліджена. Ми як лікарі опираємось на дані досліджень, які підтверджують безпечність, ефективність і дають людині досягти необхідного результату", - розповів керівник клініки здорового харчування Українського НДІ харчування Олександр Мартинчук.

Відсутність приватних дієтологів також негативно впливає на ситуації в країні з ожирінням. Пацієнт немає до кого звернутися за порадою. Потрібно хочаб кабінети дієтологів у поліклініках.

В України провели низку заходів по боротьбі з курінням, а по боротьбі з нездоровим харчуванням не проводять. Олег Швець запевняє, що пропаганда здорового харчування буде безсилою. Потібні радикальні методи, наприклад заборона святкування дитячих днів народжень у закладах швидкого харчування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.