Варіанти,  2 грудня 2013

Культурні варіанти на тиждень

jazzbez

В умовах політичних, культурні події у Львові не відміняються. Буде зокрема багато джазу.

Понеділок, 2грудня

Засідання клубу ТАМ. Арт-кафе Квартира, 35. поч. 19.00

Сьогодні у клубі ТАМ – учасники Відкритої групи. Тема розмови – Головна двадцятка молодого мистецтва України, за версією PinchukArtCentre.

Фільм Велика краса. Львівський палац мистецтв. поч. 19:00

Рим – місто, що стоятиме вічно. Джеп Гамбарделла – письменник і журналіст, йому зараз стукне 65 років.

Саме час згадати, що сталося за минулі роки. Розглядаючи минуле і теперішнє Риму, Джеп приходить до думки, що навколишній світ сильно змінився.

Рим став спотвореним сучасними смаками і звичаями. Колишня велич тепер служить лише декорацією.

До всього цього Джеп приходить після розуміння пасивності власного життя за останній час, як людина, яка є таким же зосередженням римської культури, як і саме місто.

Вівторок, 3 грудня

Прем’єра вистави Глибока риба від театру Намір. Львівський муніципальний театр, 19.00

Глибока риба – це психоделічна трагікомедія, з віковим обмеженням для перегляду, від 16 років.

Концерт Тіни Кароль Сила любові та голосу. Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької, 19.00

півачка вийде на сцену в супроводі кращих музикантів країни, струнного квартету та балету FREEDOM. Нову сольну програму Тіни Кароль «Сила любові та голосу» побачать 26 міст України.

Середа, 4 грудня

Розпочинається XIII Міжнародний джазовий фестиваль Jazz Bez, який триватиме до 15 грудня.

Цього року у Фестивалі візьме участь півтори сотні музикантів з України, Польщі, США, Ізраїлю, Великобританії, Німеччини, Данії, Швейцарії, Італії, Білорусі, Грузії, Вірменії, Азербайджану та інших країн.

На шанувальників джазу чекатимуть виступи зірки світового фрі-джазу піаніста Метью Шіппа у дуеті із саксофоністом Матеушем Валеріаном, незрівнянної української співачки Мар’яни Садовської, друзів Фестивалю Marinita Trio, грузинів ZumbaLand та багатьох інших.

Також у рамках Фестивалю відбудеться джазова школа для молодих музикантів у Перемишлі, традиційні джем-сейшени, майстер-класи, фотовиставки та багато додаткових акцій. Детальніша програма у нас на сайті.

4 грудня, у клубі Picasso – Ark Ovrutski Quartet (USA-UA). Поч. 20.00

Michael Thomas – саксофони, Joel Holmes – фортепіано, Jason Brown – барабани, Арк Овруцький – контрабас, бас-гітара, Виставка Constanta

Виставка Constanta. Галерея ICONART

Константа, або ж стала величина – саме так означили ідею своєї спільної виставки львівські художниці Ганна Друль, Ірина Марко і Оксана Андрущенко.

 Їх константа – це любов, яка є Бог, яка є Всесвіт, Світ і все в цьому світі… Та любов, з якої починається і на якій тримається земне життя, його сенс і гармонія. Про це йдеться у нотатках до виставки.

Четвер, 5 грудня

Фотовиставка Роман з камерою. Кав'ярня Леваковського

В експозиції представлені фотороботи учнів школи фотографії ім. Дієго Марадони з кількох випусків – загалом близько тридцяти робіт різних авторів. Фотографії для виставки відбирали викладачі фотошколи.

Виставка об’єднує набуті учнями знання про мистецьку фотографію, їхнє бачення художнього вирішення композиції, світла, сюжету, емоції. Експозиція просякнута романтичним настроями фотографів-початківців, що розпочали свій «роман з камерою».

Концерт Open Blues Band. Львівська Копальня Кави, 20:00

Open Blues Band – це Олександр Балабан, Юрій Шаріфов та Олександр Мельник. Їх прем’єрний виступ відбувся у 2005 році, але музиканти брали участь у багатьох інших проектах і є знаними та досвідченими музикантами.

Пятниця, 6 грудня

Мар’яна Садовська та Kekko Fornarelli на фестивалів Джаз.Без. Театр ім. Марії Заньковецької, поч. 19.00

Мар’яна Садовська зокрема виступить з новою програмою. Фестиваль триватиме до 15 грудня.

Концерт до 110-річчя від дня народження Миколи Колесси. Львівська філармонія, 19.00

У день народження Миколи Філаретовича Колесси, у Концертному залі ім. С. Людкевича Львівської філармонії звучатиме увертюра-фантазія «Ромео і Джульєтта» і Варіації на тему рококо для віолончелі з оркестром Петра Чайковського та Симфонія № 2 Миколи Колесси.

Складатимуть шану видатному маестро Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, знаний в Україні та за її межами віолончеліст Ярослав Мигаль і один із найвідоміших диригентів сучасності Ілля Ступель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.