Акція громадянської непокори не зобов’язує страйкувати, – Страйком Львівщини

Вівторок, 3 грудня 2013, 16:21

«...В залежності від конкретної ситуації, це може бути страйк (зупинення підприємства), частковий страйк (часткове зупинення підприємства, працюють лише частина працівників для підтримки необхідних невідкладних робіт), акції протесту без зупинки підприємств у різноманітних формах».

Про це сказано у інструкції Інструкція Страйкового комітету Штабу аціонального спротиву Львівської області "Щодо створення штабів національного спротиву на підприємствах установах, організаціях", опублікованій Львівської обрадою.

«У зв'язку з тим, що загально національний страйк має політичний характер, слід розуміти, що чинне трудове законодавство не регулює проведення страйків і акцій протестів за політичними вимогами. Отже не слід покликатися на норми трудового законодавства, процедура йде виключно у руслі громадянських конституційних прав», - сказано у документі.

Нагадаємо, 2 грудня відбулась перша установча нарада Страйкового комітету Штабу національного спротиву Львівської області.

Деякі трудові колективи на Львівщині вже провели збори трудових колективів і ухвалили страйкувати. При цьому вони підписали документи про те, що вдмовляються від зарплати.

 

Мітки: Львівщина, страйк