Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

беркут

lenta-ua.net

Середа, 4 грудня 2013, 12:17

Знайшовся хлопець, якого забрав у Києві "Беркут"

беркут

Молодий хлопець, який пропав після ранкових дій «Беркуту» під стінами Верховної Ради, знайшовся в одному з райвідділків.

Про це інформує прес-служба Львівської крайової організації Народного Руху України.

Як повідомлялося, раніше спецпідрозділ «Беркут» на вул. М.Грушевського, 5 біля головного входу у Верховну Раду України забрав мирного активіста Народного Руху України Васька Богдана Івановича 1992 р. н.

Хлопець є уродженцем с. Острів Сокальського району Львівської області. Його місце перебування було невідомо. Нещодавно встановили, що хлопець перебував у одному з райвідділів міста Києва.

Депутати Народного Руху України, які зараз перебувають у Києва разом з юридичним центром, який працює цілодобово знайшли хлопця і буквально витягнули з райвідділу.

Як повідомив депутат Львівської обласної ради фракції Народного Руху України Богдан Гагалюк, сьогодні біля восьмої години ранку, коли формувалися люди біля Верховної Ради відбулася сутичка з представниками міліції, зокрема з підрозділом «Беркут». Їм вдалося витягнути декілька людей з колони і забрати з собою. Ми відразу почали діяти. Цим питанням почав займатися юридичний відділ, який вже декілька днів допомагає людям, які потрапили у райвідділи внаслідок сутичок з «Беркутом» протягом суботи-неділі. Спільними зусиллями нам вдалося знайти і звільнити Васька Богдана Івановича. На даний час він знаходиться у місті Києві і бере участь у всенародному страйку.«Сьогодні вночі має зібратися штаб, на якому має бути напрацьований план дій на завтра, який буде донесений до людей. Завтрашній день знову розпочнеться з блокування», - розповів Богдан Гагалюк.

Нагадаємо, щовечора о 23 годині зі Львова до Києва вирушають автобуси з активістами, щоб підтримати всеукраїнський страйк. Львівський координаційний центр, що працює на Винниченка, 16 щодня формує списки небайдужих активістів до 17 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.