Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

студентський євромайдан

pravda.com.ua

П'ятниця, 6 грудня 2013, 11:07

Студенти Євромайдану висунули свої вимоги до влади

студентський євромайдан

Студентська координаційна рада оприлюднила власні вимоги до влади та опозиції, якщо остання матиме владу.

Про це йдеться у повідомлені організації у Facebook, передає портал Освіта.ua.

Зокрема, студенти вимагають негайно припинити перешкоджання студентам реалізувати своє конституційне право на участь на свободу думки і слова та вільне вираження своїх поглядів та переконань з боку адміністрацій та викладачів вишів.

У разі продовження тиску студенти вимагатимуть відставки заступника міністра освіти та науки Євгена Суліми.

Наступною вимогою Студентської координаційної ради є притягнення до кримінальної відповідальності виконавців розгону мирного протесту у ніч, 30 листопада. Є також вимога притягнути до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ Юрія Захарченка.

Студенти наголошують на необхідності звільнення 9 заарештованих підозрюваних в організації масових заворушень 1 грудня на вул. Банковій у Києві.

Також студенти вимагають заборонити вхід та перебування міліції на території вищого навчального закладу без попереднього погодження з адміністрацією та профспілкою або органів студентського самоврядування.

Студентська координаційна рада висунула ряд інших вимог, серед яких є вимога відставки уряду, парламенту та президента України.

Як відомо, результатом студентського тиску на чиновників профільного міністерства стало підписання наказу Міносвіти, в якому ректорам вишів доручено припинити адміністративний тиск на студентів, які беруть участь в акціях протесту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.