Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

суд

cna.court.gov.ua

Понеділок, 16 грудня 2013, 15:25

Від сьогодні суд може забирати гроші та майно у хабарників

суд

Сьогодні, 16 грудня, набув чинності Закон про спеціальну конфіскацію –примусове безоплатне вилучення за рішенням суду у власність держави грошей, цінностей та іншого майна за умови вчинення злочинів , в яких фігурував хабар.

Також визначаються випадки застосування спеціальної конфіскації, порядок вирішення питання про спеціальної конфіскації; деталізовані підстави для тимчасового вилучення майна та його припинення, арешту майна та його скасування; закріплена необхідність обов'язкового зазначення в резолютивній частині вироку рішення про спеціальну конфіскацію.

КК доповнено ст . 96-2, яка встановлює, що спеціальна конфіскація застосовується у разі, якщо гроші, цінності та інше майно:
1 ) отримані в результаті вчинення злочину та/або є доходами від такого майна;
2 ) призначалися (використовувалися) для відміни особи до вчинення злочину , фінансування та/або матеріального забезпечення злочину або винагороди за його вчинення ;
3 ) були предметом злочину , крім тих , які повертаються власнику (законному власнику), а в разі, коли він не встановлений, - переходять у власність держави;
4 ) були знайдені, виготовлені, пристосовані або використані як засоби чи знаряддя вчинення злочину, крім тих, які повертаються власнику (законному власнику), який не знав і не міг знати про їхнє незаконне використання.

Такі гроші, цінності та майно, передані особою, яка вчинила злочин, іншій фіз- або юрособі, підлягають спеціальній конфіскації, якщо особа, яка прийняла майно, знала або повинна була знати, що таке майно отримано в результаті вчинення злочину.

За матеріалами: Юридическая практика

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.