Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

www.homepage.ru

Вівторок, 29 травня 2012, 13:16

Сьогодні у Львові виступть відомий джазовий музикант Аркадій Шилклопер

У Львівській філармонії, у рамках фестивалю "Віртуози" сьогодні відбудеться концерт "Класика & jazz". На одній сцені виступатимуть класичні та джазові виконавці – валторніст Аркадій Шилклопер та трубач Олександр Потієнко з Молодіжним академічним симфонічним оркестром "INSO-Львів".



Звучатимуть класичні фольклорні мотиви Балкан, Гуцульщини та інших народів разом з джазовими імпровізаціями - інформують організатори фестивалю. 

Складність концерту полягає в тому, що класичним музикантам з оркестру доведеться грати джазові твори, що вимагає зовсім іншого підходу до музики.

"Хоч концерт і називається "Класика і джаз", проте Моцарта ми не виконуватимемо. Класичність проявляється у поєднанні класичних музикантів: жива українська легенда – Мирослав Скорик, який любить джаз та Молодіжний академічний симфонічний оркестр "INSO-Львів", який джаз не грає апріорі. Програма концерту – справжнє поєднання мистецтв. Аркадій Шилклопер – джазовий валторніст, якого знає весь світ. Його участь у концерті – велика подія для Львова" - розповів трубач-віртуоз Олександр Потієнко.

Мирослав Скорик зазначив: «У концерті гратимуть видатні музиканти, віртуози вищого класу, які майстерно володіють інструментами. Мені приємно, що вони гратимуть з оркестром, який у джазі – початківець, але ми постараємося наблизити оркестр до цих стилів, якими володіють наші прекрасні солісти.

Це незвичний концерт, цікава музика, яка поєднує народні, класичні і джазові стилі. Специфіка джазового виконання полягає у абсолютно новій стилістиці, манері гри, коли є поліритмічність і полірифмічність звучання. Це щось нове, в якому – майбутнє музики».

Окрім труби та валторни, у концерті Аркадій Шилклопер виконуватиме твори на альпійському горні та мисливському ріжку, що додасть концерту незвичності та унікальності.

Альпійський горн у минулому використовували в Альпах для зв'язку. Раз у два роки в самому центрі Швейцарії, у кантоні Берн, на горі Менліхен збирається більше ста сурмачів.

Все дійство відбувається на висоті 2220 метрів. За виглядом та звуком етнічний швейцарський духовий музичний інструмент – альпійський горн – подібний до карпатської трембіти. Він виготовлений із білої ялиці. Її дерево дуже міцне та еластичне.

Аркадій Шилклопер також виступить разом зі своїм колективом на Alfa Jazz Fest, який триватиме з 1 по 3 червня у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.