Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

острозька біблія

primetour.ua

Вівторок, 17 грудня 2013, 14:01

У Львові презентуватимуть картину «Створення Острозької Біблії. Україна. 1581 рік»

острозька біблія

19 грудня пройде презентація картини «Створення Острозької Біблії. Україна. 1581 рік», яка буде експонуватись у рамках виставки сучасної історичної картини «Україна Славетна». 

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Картину презентуватимуть громадське об’єднання «Україна Славетна», Департамент культури і туризму Львівської облдержадміністрації та Національний університет «Львівська Політехника» в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу».

Учасниками презентації будуть радник Президента України, народний депутат України ІV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов, головний художник студії Українського батального мистецтва, автор картини Артур Орльонов, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ Борис Черкас. До участі запрошуються історики, художники, мистецтвознавці, провідні фахівці музеїв Львівської області.

Зазначимо, загальнонаціональний проект «Україна: Історія великого народу» започаткували Інститут стратегічної політики та Благодійний Фонд «Схід-Захід разом» у 2007 році. В рамках проекту у співпраці з Національною Академією наук України провідні вчені та діячі культури створили енциклопедичні видання з історії і культури українського народу, музичні твори, картини на тему визначних подій.

В рамках презентації картини відбудеться прес-конференція із регіональними ЗМІ на тему: «Історія України як об`єднуючий чинник».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.