Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

інтернати

tsn.ua

Вівторок, 17 грудня 2013, 15:31

На Львівщині виявили порушення у зарахуванні дітей на навчання до спецшкіл-інтернатів

інтернати

Прокуратура виявила порушення щодо порядку зарахування дітей на навчання до спецшкіл-інтернатів.

Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, Департаментом освіти та науки Львівської ОДА трьох неповнолітніх безпідставно скеровано у Жовківську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат для глухих дітей. Водночас, Львівською обласною психолого-медико-педагогічною консультацією (далі-ПМПК) вад слуху у вищевказаних дітей не виявлено.

Окрім того, допускались випадки прийняття на навчання дітей взагалі без скерування органу освіти та висновку ПМПК. Зазначені факти виявлено у Підгірцівській (Стрийський район), Краковецькій (Яворівський район) та Лопатинській (Радехівській району) спецшколах – інтернатах.

Разом з тим, у 2012 році на навчання до Лівчицької (Жидачівський район) та Підгірцівської (Стрийський район) шкіл-інтернатів зараховано 2 дітей без відповідних заяв батьків чи осіб, що їх замінюють.

Водночас, прокуратурою виявлені порушення законодавства про освіту і в діяльності територіальних ПМПК. Так, з 26 діючих у Львівській області вищевказаних консультацій - 13 у повному обсязі фахівцями з корекційної роботи не укомплектовані. Натомість, у Дрогобицькому районі, містах Самборі, Стрию, Моршині, де проживає від 5 до 10тис. дитячого населення, ПМПК взагалі не створені.

Окрім того, обласна ПМПК не володіє інформацією щодо скерування органами освіти дітей у спецшколи-інтернати з невідповідними нозологіями. Не звертається увага і на результативність корекційних програм розвитку дітей. Як наслідок, неповнолітні повертаються на навчання в загальноосвітні навчальні заклади лише в поодиноких випадках.

Загалом, за результатами проведених перевірок органами прокуратури внесено 10 подань. Поставлено питання про притягнення до відповідальності керівників 8 спецшкіл-інтернатів та 2 посадових осіб органів виконавчої влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.