Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

nter.net.ua

Вівторок, 29 травня 2012, 15:03

Засуджені матимуть право на вільний вибір лікаря

Міністерство юстиції та Міністерство охорони здоров'я видали спільний наказ, за яким засуджені матимуть право обирати собі лікаря. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Цим наказом затвердили порядок взаємодії Державної кримінально-виконавчої служби України із закладами охорони здоров'я з питань надання медичної допомоги засудженим. Наказ видано з метою вдосконалення медичного забезпечення засуджених. Наказ зобов'язує встановити орієнтовний перелік закладів охорони здоров'я для надання медичної допомоги засудженим. Такий перелік визначатимуть головні управління охорони здоров'я у містах та областях.

Засуджена особа матиме право на вільний вибір лікаря. Для цього засудженому необхідно звернутися до лікаря медичної частини установи виконання покарань з проханням про допуск обраного лікаря-фахівця. Консультування, обстеження і лікування обраним лікарем-фахівцем здійснюватиметься (якщо це можливо) у медичній частині установи виконання покарань у присутності персоналу цієї медичної частини. Відшкодування витрат, пов'язаних із залученням лікаря, здійснюватиметься за рахунок засудженої особи, якій надавалась медична допомога, або її родичів.

В інших випадках медичне обстеження засудженої особи та встановлення діагнозу здійснюватиметься лікарем медичної частини установи виконання покарань. У випадках, коли лікарі медичної частини не зможуть самостійно встановити діагноз, начальник медичної частини має подати запит до керівництва установи виконання покарань щодо залучення відповідного лікаря-фахівця закладу охорони здоров'я з визначеного орієнтовного або виклику бригади швидкої медичної допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.