Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

oblwodgosp.lviv.ua

П'ятниця, 20 грудня 2013, 17:56

Польська та українська сторони обговорили модернізацію меліоративних водних споруд

Цього тижня завершилося у Республіці Польща завршилась робоча зустріч між Львівським Обласним Управлінням Водних Ресурсів та Воєводським Управлінням Меліорації і Водних Споруд в Любліні.

Про це повідомляє Львівське обласне управління водних ресурсів.

16-18 грудня 2013 року у Республіці Польща відбулась робоча зустріч між Львівським Обласним Управлінням Водних Ресурсів та Воєводським Управлінням Меліорації і Водних Споруд в Любліні з питань опрацювання інтегрованого проекту «Модернізація і відбудова транскордонної сітки меліоративних водних споруд, оптимізація параметрів існуючих водотоків в басейні рік Солокія, Річиця, Біла і Варежанка з метою збільшення пропуску повеневих і високих вод, раціонального використання водних ресурсів з дотриманням охорони довкілля на прикордонних територіях» в рамках Програми Транскордонної Співпраці Польща-Україна-Білорусія на 2014-2020 роки, а також щодо утримання прикордонних меліоративних об'єктів в рамках українсько-польської міжнародної Угоди «Про співпрацю в галузі водного господарства на прикордонних водах».

Під час зустрічі відбувся виїзд на прикордонні меліоративні об'єкти в басейнах рік Солокія, Річиця, Біла, Варежанка, було проведено їх обстеження. Підтверджено необхідність виконання протипаводкових робіт пов'язаних з оптимізацією параметрів і ремонтом гідротехнічних споруд вищевказаних рік, а також робіт пов'язаних з модернізацією, відбудовою і ремонтом водних споруд на прикордонних меліоративних системах.

Також відбулись зустрічі в Старостві Пов'ятовому в Грубешові і Томашові Любельському з адміністрацією та зі спеціалістами адміністрацій з питань реалізації Європейських Проектів.

Було встановлено перелік необхідних першочергових матеріалів для складання заявки до Спільного Технічного Секретаріату, погоджено терміни наступних зустрічей для опрацювання і підготовки необхідних матеріалів для заявки.

Було, також, погоджено, що ведучим партнером буде польська сторона – Воєводське Управління Меліорації і Водних Споруд у Любліні.

Польська сторона запевнила, що виконає всі необхідні дії пов'язані з впровадженням вищеназваного Проекту з метою спільної реалізації.

Нагадаємо, минулого тижня в Любліні на круглому столі між представниками західноукраїнських міст, очільників Любліна, депутами Європарламенту та ректорами польських університетів, українці просили Європу не зачиняти двері ЄС. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.