Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

вірастюк

Субота, 21 грудня 2013, 16:52

Три світові рекорди встановлено під час всесвітніх «Богатирських ігор» на «Південному»

вірастюк

Чемпіонат світу зі стронгмену («Богатирські ігри») пройшли у п’ятницю у Львові у спорткомплексі «Грація» на території ТВК «Південний» (вул. Щирецька, 36). Захід, зібрав на одному майданчику найсильніших людей планети з 13-ти країн світу.

Про це повідомила прес-служба ТВК "Південний".

Чемпіонат світу, який організувала Федерація стронґмену України на чолі з Василем Вірастюком, пройшов під егідою Міністерства молоді й спорту України та за підтримки голови Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчука.

Змагання розпочались із вправи «тайер-фліп» – перекидання шини вагою 360 кг (7 разів). Наступною вправою став «супер-йок» - перенесення коромисла вагою 380 кг на відстань 20 метрів. Саме під час цієї вправи було встановлено новий світовий рекорд – латвієць Маріс Розенталс виконав її за 10.66 сек. 

Одним із найзапекліших виявився третій етап змагань – «лог-ліфт» (підняття колоди) на максимум. Відтак у цій вправі одразу два стронгмени – українець Віталій Герасимов та латвієць Маріс Розенталс – встановили новий світовий рекорд, піднявши колоду, вагою 160 кілограмів.

У вправі «Фермерська прогулянка» – перенесення двох валіз по 150 кг кожна на 40 метрів – тріумфував львів’янин Володимир Рекша.
У вправі «Богатирська тяга» богатирі піднімали консолі з авто, вагою 800 кг на руки.

Заключною стало вправа із підняття гантелі, вагою 90 кілограмів. Віталій Герасимов встановив ще один світовий рекорд, піднявши гантель 9 разів за 90 секунд.

У підсумку шести видів програми, новим чемпіоном світу серед стронґменів (у ваговій категорії до 110 кілограмів), став львівський богатир – Володимир Рекша.

П’ятірка найсильніших богатирів світу розташувалась так:
1. Володимир Рекша (Україна) – 60 балів;
2. Михайло Височанський (Росія) – 56 балів;
3. Маріс Розенталс (Латвія) – 52.5 балів;
4. Віталій Герасимов (Україна) – 52 бали;
5. Кшифтоф Качнерські (Польща) – 49.5 балів.

Варто також відзначити, що подивитись на найсильніших людей планети на «Південному» міг кожен охочий. Вхід на змагання був вільний.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.