Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

євромайдан у києві

Понеділок, 23 грудня 2013, 20:38

Янукович підписав закон про помилування учасників Євромайдану

євромайдан у києві

Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань"

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Цим законом звільняються від відповідальності особи, які були учасниками акцій протесту і масових заходів стосовно їх дій і рішень у період з 21 листопада 2013 р. і до дня набуття чинності цього закону.

Згідно із законом, "всі кримінальні провадження і провадження по вчиненню адміністративних правопорушень, відкриті з приводу подій, визначених статтею 1 цього закону, підлягають закриттю".

Документом також встановлено, що "нові кримінальні провадження та провадження за вчинення адміністративних правопорушень можуть бути відкриті з приводу подій, визначених статтею 1 цього закону".

Законом встановлено, що "особи, залучені до кримінальної відповідальності, відповідальності за адміністративні правопорушення з приводу подій, визначених статтею 1 цього закону, підлягають звільненню від відповідальності і зізнаються, що не мають судимості, відповідальність за адміністративні правопорушення. Уповноваженим органам прийняти рішення, що випливають з цього закону, протягом 10 днів з дня набрання чинності цього закону".

Таким чином амністовані затримані за підсумками заворушень у Києві 24 листопада та 1 грудня.

Нагадаємо, 30 листопада спецпідрозділ міліції "Беркут" розігнав Євромайдан. Тоді було затримано більше 30-ти демонстрантів. 1 грудня після заворушень біля Адміністрації Президента також були затримані, але більшість з них відпустили.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.