Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Babooshki

babooshki

Середа, 25 грудня 2013, 15:51

Польсько-український гурт Babooshki виступить у Львові

Babooshki

У неділю, 29 грудня, у Дзизі відбудеться концерт українсько-польського етно-джазового проекту Babooshki.

Про це повідомляє прес-служба Дзиґи.

Групу Babooshki було створено у 2009 році. Її основу творять дві вокалістки: полька Кароліна Беймчік та українка Дана Винницька, колишня учасниця львівського гурту Shockolad.

Минулого року гурт презентував у Львові свій альбом колядок та щедрівок. Цього разу теж дівчата приїдуть з різдвяною програмою.

Початок концерту о 20:00.

Довідка:

Їхній репертуар –  це джазові інтерпретації народних пісень з різних регіонів Польщі та України: білгорайські пісні (пов'язані з польськими південно-східними прикордонними областями), мазурські чи підляські мелодії, що виконуються двома мовами.

Насамперед музиканти зосереджуються на видобуванні спільних особливостей польської та української народної музики.  Джерелом інспірації для музикантів є праці Оскара Колберга.

Їх перший альбом "Kol?dy i szczedriwki" появився у грудні 2011року під патронатом Польського Радіо і видання Jazz Forum.

Він отримав ряд схвальних реценцій, серед них Томаша Янаса- знавця етнічної музики, члена жюрі фествалю “Нова Традиція”, журналіста “Газети Виборчої” Яна Поспєшальського. Цього року у світ вийшов їх другий альбом "Vesna" із джазовими інтерпретаціями веснянок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.