Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ремонт доріг

tsn.ua

П'ятниця, 27 грудня 2013, 15:07

ЄБРР дасть Львову 11 млн євро на дороги і громадський транспорт

ремонт доріг

Європейський банк реконструкції і розвитку надасть Львову 11 мільйонів євро на модернізацію мережі доріг та громадського транспорту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ЄБРР.

Новий пакет фінансування включає в себе кредит Банку на суму до 6 млн євро і паралельний інвестиційний грант Міністерства навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини на суму до 5 млн євро.

Мета цього фінансування - забезпечити подальші інвестиції в транспортну інфраструктуру Львова і приділити основну увагу трамвайної мережі. Даний проект дозволить подовжити трамвайний маршрут № 4, який зв'яже основний житловий масив Сихів з центром міста. Передбачається, що в результаті подовження маршруту до Сихова, в якому проживає близько 150 тис. львів'ян, обсяг пасажирських перевезень громадським транспортом зросте на 25 відсотків. Проект сприятиме як підвищенню надійності та ефективності екологічного громадського електротранспорту, так і його більш активного використання, що призведе до значного скорочення викидів шкідливих речовин автомобілями.

Ця нова інвестиція є продовженням першого проекту, який був ініційований містом і ЄБРР у 2009 р., і велика частина якого вже успішно реалізована. Попередній проект включав в себе реконструкцію трамвайних колій, автомобільних доріг і відповідної інфраструктури вздовж двох найбільш завантажених маршрутів у Львові, впровадження системи управління дорожнім рухом, фінансування модернізації трамвайної інфраструктури та депо, а також придбання рухомого складу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.