Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кінотеатр дзвін

wikimapia.org

Вівторок, 31 грудня 2013, 10:53

Управління культури Львівської міськради програло суд у справі оренди кінотеатру «Дзвін»

кінотеатр дзвін

Галицький районний суд визнав законною ухвалу Львівської міськради «Про надання в оренду нежитлових приміщень цілісного майнового комплексу на вул. Шептицьких, 45» (кінотеатр "Дзвін"), відхиливши тим самим скаргу управління культури з цього питання.

Нагадаємо, питання оренди лобіювалося депутатами від ВО "Свобода".

Передбачалось, що приміщення кінотеатру площею 800 кв. м буде передано в оренду приватному підприємству. 300 кв.м орендованих площ будуть передані під створення музею Степана Бандери.

Міський голова Львова Андрій Садовий виступав проти винесення ухвали на розгляд сесії, аргументуючи це тим, що під виглядом передачі кінотеатру в оренду згодом може відбутися його приватизація шляхом викупу, що суттєво зменшить прибуток міського бюджету.

Ще більш принципову позицію виклала у своєму листі до депутатів начальник управління культури Ірина Подоляк, яка заявила, що вважає недоцільним створення музею Бандери, оскільки це буде глорифікація вождя, що притаманно так званим країнам третього світу, і прикладом чого є мавзолей Леніну.

Незважаючи на критику, депутати проголосували за ухвалу і приміщення кінотеатру «Дзвін» віддали в оренду ТОВ «Дзвін і К».

Головна претензія до депутатів стосувалась того, що приміщення будуть орендувати не на конкурсній основі.

Юристи управління культури вважають, що не провівши конкурс на право оренди майнового комплексу, депутати порушили свою ж ухвалу № 897 «Про врегулювання питань оренди майна територіальної громади м.Львова», якою чітко врегульовано, хто має право на оренду комунального майна без конкурсу, а хто повинен виборювати його в конкурсі на комерційних засадах.

Згідно з ухвалою, право на позаконкурсну оренду мають заклади культури та мистецтва. Але під це визначення, за твердженням юристів мерії, ТОВ «Дзвін і К» не підпадає, оскільки серед кодів його економічної діяльності відсутні такі, які дали б йому право називатися підприємством у сфері культури та мистецтва.

Всі ці аргументи не було спростовані під час засідання, але суддя Юрківа О.Р. вважає, що депутати праві, просто тому, що чиновники їм підзвітні.

Джерело: Наші гроші.Львів

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.