Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

шевців

city-adm.lviv.ua

Четвер, 9 січня 2014, 13:03

На адвоката Андрія Шевціва чинять тиск, – Андрій Москаленко

шевців

В адвоката активіста євромайдану Андрія Шевціва просять, щоб його підзахисний визнав свою провину.

Про це на брифінгу повідомив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Андрій Москаленко, передає кореспондент Варіантів.

"Мені повідомив Андрій, що є тиск на адвоката, з проханням, щоб Андрій визнав свою провину, тоді справу закриють. Вимагають, просять, не знаю який чином це оформити, визнати свою провину, де його провини немає", – заявив Андрій Москаленко.

Андрій Москаленко не вказав, хто конкретно звернувся до адвоката з відповідною пропозицією.

"Раніше слідчі заборонили Андрію Шевціву виїжджати за межі Львова. Після цього ми чули від правоохоронних органів, що на національному, обласному та міському рівні, переслідувати активістів євромайдану ніхто не буде. Після цього була тиша, але обмеження на виїзд Шевціва за межі міста досі діє", – додав Москаленко.

Андрій Шевців написав клопотання, щоб йому дозволили виїхати за межі Львова на Різдво. У відповідь правоохоронці прислали лист, що через великий обсяг робіт, які потрібно зробити в провадженні, в якому фігурує Шевців, не можуть його відпустити.

Також вчора, 8 січня, Шевціва викликали на допит. Правоохоронці, які фігурують у справі як свідки, не прийшли.

Сьогодні Андрій Шевців перебуває на допиті у Головному управлінні МВС у Львівській області.

Нагадаємо, 12 грудня минулого року Андрій Шевців отримав повідомлення про підозру: «Встановлено, що 26.11.2013 приблизно о 00 год 30 хв на 517 км + 200 м дороги «Київ – Чоп», поблизу с. Гамаліївка, Пустомитівського району Львівської області, Шевців Андрій Володимирович організував блокування транспортних комунікацій – відрізку дороги «Київ – Чоп», шляхом влаштування перешкод, які виразились у постійному реверсному пересуванні невстановленої групи людей в кількості приблизно 50 осіб, по проїзній частині дороги від одного боку до іншого».

Нагадаємо, начальник управління внутрішньої політики Львівської міськради Андрій Шевців є також співкоординатором львівського Євромайдану.

До слова, через перекриття дороги в Гамаліївці міліція також відкрила кримінальне провадженнястосовно студентів УКУ.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.