Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

www.gk.org.ua

Середа, 30 травня 2012, 12:32

Посадовці Львівської міськради порушують вимоги законодавства щодо соцзахисту інвалідів - прокуратура Львова

Львівська прокуратура виявила порушення посадовцями Львівської міськради вимог чинного законодавства про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Львова.

У Львові на даний час мешкає понад 43 тис. людей з особливими потребами. Як з'ясувалося під час прокурорської перевірки, ці особи обмежені у можливостях для вирішення невідкладних та життєво-важливих для них питань, оскільки позбавлені безперешкодного та нагального доступу до багатьох об'єктів інфраструктури міста.

До прикладу, пандусами у Львові облаштовано понад 30 будівель закладів охорони здоров'я, водночас у 24 будівлях вони відсутні. Управлінням транспорту та зв?язку Львівської міськради встановлено лише 13 таксофонів з пониженням, пристосованих для користування інвалідами на візках. Санвузли для вказаних груп населення облаштовані лише в окремих комунальних міських клінічних лікарнях.

Окрім цього, не створено можливостей для безперешкодного доступу інвалідів до органів місцевого самоврядування. Зокрема, будівлі Галицької та Личаківської районних адміністрацій Львівської міської ради не обладнані пандусами. Також, управління соціального захисту Львівської міськради знаходиться на вул. Галицькій у Львові на 5-му поверсі будинку, де не працює ліфт.

Проте чиновники ЛМР не вжили достатніх заходів для вирішення зазначених проблем.

Так, у ході перевірки встановлено, що ухвалою ЛМР у 2005 році створено комітет з доступності міського середовища у Львові. Цей орган уповноважений сприяти реалізації державної політики щодо забезпечення доступності житлових, господарських об'єктів для осіб з особливими потребами. Проте з'ясовано, що останнє засідання вказаного комітету проведено ще 2009 року. В подальшому комітет самоусунувся від виконання задекларованих обов'язків.

Таким чином, до вказаних порушень законодавства про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні призвело, зокрема, неналежне виконання службовими особами Львівської міської ради своїх посадових обов'язків.

Прокурор м. Львова уже вніс подання Львівському міському голові Андрію Садовому про усунення порушень законодавства та притягнення посадових осіб Львівської міської ради до дисциплінарної відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.