Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

businessua.com

Четвер, 9 січня 2014, 13:46

Відтепер українці платитимуть за переобладнання вантажних бусів та чобітків у пасажирські

З початку цього року українці платимуть акциз за переобладнання вантажівок у пасажирські автомобілі.

Таке рішення Верховної Ради вступило у дію 1 січня 2014 року, передає Правовий стандарт.

За новий автомобіль з 2-літровим мотором слід сплатити 240 євро, а за такий же автомобіль старше 5 років – 4 000 євро. Приблизно такі суми можна було зекономити при ввезенні вантажних автомобілів, які цим податком не обкладались.

З 1 січня 2014 року акциз доведеться сплачувати і у випадку переобладнання транспортного засобу при постановці його на перший облік як вантажопасажирського автомобіля.

Згідно з Законом, крім підакцизних в даний час легкових і вантажопасажирських фургонів, акцизний збір буде стягуватися з власників за автомобілі, ввезені без його сплати (вантажні автомобілі, код УКТЗЕД 8704), які після переобладнання подають їх на реєстрацію до органів ДАІ у зв’язку зі зміною моделі як підакцизний легковий автомобіль (код 8703). Зміни набирають чинності з 1 січня 2014 року (нагадаємо, що до прийняття Закону Верховною Радою, законопроект передбачав введення такого податку лише з 1 січня 2015 року).

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.