Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

новобудова на озаркевича

novobudovy.com

П'ятниця, 17 січня 2014, 10:24

УГКЦ одержить квадратні метри в торговому центрі на Озаркевича, але не для приватних цілей

новобудова на озаркевича

У запланованому офісному приміщенні на вулиці Озаркевича, 4а інвестор готовий передати певну кількість квадратних метрів для потреб УГКЦ, проте ці приміщення не будуть використані в приватних цілях.

Про це йдеться в заяві прес-службі Львівської Архиєпархії УГКЦ.

"В жодному разі ці приміщення не будуть використані в приватних цілях, адже вони стануть майном, надбаним, зі спадщини Митрополита Андрея", йдеться в заяві.

УГКЦ заявила, що господарські приміщення Народної лічниці ім. Митрополита Андрея Шептицького було відчужено відповідно до норм канонічного права. Також було заслухано думку Ради з економічних питань Львівської Архиєпархії.

В УГКЦ нагадують, що на час підписання договору купівлі-продажу відповідні приміщення не вважалися історичною пам’яткою, перебували в незадовільному стані і не використовувалися для потреб лічниці. 

"Ми свідомі того, що земельна ділянка в центральній частині міста є надзвичайно ласим шматком для будь-якого інвестора, а в інформаційні війни між зацікавленими у земельній ділянці по вулиці Озаркевича, 4а прагнуть втягнути Церкву", йдеться у заяві.

В УГКЦ наголошують, що Церква не вирішувала чи потрібно забудовувати дану земельну ділянку і шанувала компетенцію органів державної влади у цих питаннях. 

Церква офіційно заявила, що не провадила ні з одною із зацікавлених сторін жодних таємних переговорів.

Нагадаємо, на Озаркевича, 4 нардеп-регіонал Володимир Зубик планує звести забудову. Водночас шпиталь Шептицького є пам'яткою архітектури, історії та містобудування, тому забудовник не має права зносити або руйнувати ці приміщення, але має берегти або ж відновлювати.

10 січня на Озаркевича, 4а забудовник розпочав розбирати пам'ятку архітектури: лічницю Шептицького. Виник конфлікт.

Вчора, 16 січня, відбувся пікет проти руйнування лічниці Шептицького.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.