Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

otipb.at.ua

Середа, 30 травня 2012, 17:41

Пожежники погано контролюють протипожежну ситуацію у Львові

Чиновники належно не реагують навіть на істотні порушення правил пожежної безпеки, тим самим порушують законність при здійсненні екоконтрольних повноважень, зокрема, й під час перевірок готовності об’єктів інфраструктури міста до проведення Євро-чемпіонату. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львова.

Посадові особи Галицького РВ м. Львова ГУ Держтехногенбезпеки у Львівській області виявили, що в одному із магазинів та у закладі громадського харчування відсутні технічні засоби протипожежної безпеки та первинні засоби пожежогасіння. Проте, посадові особи не призупинили діяльність підприємців до усунення зазначених порушень, як цього вимагає чинне законодавство.

Також органами державного пожежного нагляду не вживаються заходи для своєчасного стягнення до бюджету штрафів, непоодинокі випадки неправильної кваліфікації дій правопорушників. Прокуратурою виявлені факти, коли працівники Держтехногенбезпеки застосовують заходи адміністративного впливу до посадових осіб, які неуповноважені усувати виявлені порушення.

Зокрема, прокуратура Залізничного району м. Львова порушила кримінальну справу відносно посадовця пожежного нагляду за ч.3 ст. 368 КК України (одержання хабара).

Вказаний чиновник, виявивши відсутність дозвільних документів у сфері пожежної безпеки у підприємця, з метою не складання акту та не проведення подальших перевірок, вимагав від останнього хабара у розмірі 200 дол. США.

Прокуратура вимагає не пізніше місячного строку вжити конкретних заходів для усунення вказаних порушень законодавства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.