Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська облрада

Середа, 22 січня 2014, 22:26

Суд скасував рішення Львівської облради щодо посилення контролю над ОДА

львівська облрада

Суд скасував рішення Львівської обласної ради, в частині посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомила прес-служба Львівської прокуратури.

Нагадаємо, 17 грудня 2013 року на сесії Львівської обласної ради прийнято рішення «Про посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації» у якому пунктом 1 зобов’язано Львівську обласну державну адміністрацію: здійснювати делеговані Львівської обласною радою повноваження під безпосереднім контролем заступників голови ради, керівників її структурних підрозділів та голів профільних депутатських комісій; надавати оперативну інформацію щодо стану виконання цих повноважень; забезпечити щоквартальне звітування керівниками структурних підрозділів щодо виконання цих повноважень та щорічно до лютого місяця звітувати на сесії Львівської обласної ради про стан виконання делегованих обласною радою повноважень.

Оскільки, приймаючи дане рішення депутати вийшли за межі положень законів України “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про місцеві державні адміністрації” прокуратурою Львівської області вищевказаний пункт згаданого рішення оскаржено в судовому порядку, повідомляє прокуратура.

Відтак, 20 січня поточного року постановою Львівського окружного адміністративного суду позовні вимоги прокуратури задоволено, а рішення ЛОР в частині посилення контролю за роботою Львівської обласної державної адміністрації, визнано протиправним та скасовано.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.