Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДМСУ

pravo-kiev.com

Середа, 30 травня 2012, 17:50

Митники представили бізнесу новий Митний кодекс

Сьогодні митники презентували бізнесу практичні аспекти нового Митного кодексу, який набуває чинності 1 червня. Про це повідомляє прес-служба Державної Митної служби України.

В Держмитслужбі зібралися майже триста провідних представників легального бізнесу: Європейської Бізнес Асоціації, Американської Торгівельної Палати, різних галузевих асоціацій, об'єднань, спілок, а також торгівельні радники посольств. Крім того, на нараді були присутні перші заступники начальників митниць з усіх регіонів України, які безпосередньо відповідають за економічний блок, процес митного контролю і оформлення.

За новим документом скорочено перелік документів, необхідних для митного оформлення. Тепер їх лише три: митна декларація, інвойс та декларація митної вартості.

Час митного оформлення скорочується з 24 годин до 4-х годин.

Крім того, суб’єкт зможе самостійно зафіксувати в електронних системах дату і час подання митної декларації. А за порушення терміну митного оформлення посадові особи митниці будуть нести персональну відповідальність.

Із 1 червня суб’єкти зможуть заявляти товар до оформлення в будь-якому митному органі. Право самостійного вибору місця оформлення є одним з основних спрощень. Воно дозволить істотно знизити часові та фінансові витрати на логістику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.