Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

фап

ua.golos.ua

Середа, 29 січня 2014, 13:54

19 ФАПів відкрили минулого року на Львівщині

фап

У 2013 році у Львівській області після реконструкції відкрито 19 фельдшерсько-акушерських пунктів, що були профінансовані з державного бюджету у 2012 році на 8,8 млн.грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, 4 ФАПи було відкрито у Пустомитівському р-ні (с.Гуменець, с.Лани, с.Басівка, с.Чорнушовичі); 2 ФАПи в Самбірському р-ні (с.Сприня і с.Монастирець), 2 ФАПи в Городоцькому р-ні (с.Братковичі, с.Речичани), 1 ФАП у Дрогобицькому р-ні, 1 ФАП у Жовківському р-ні (с.Смереків), 1 ФАП у Мостиському р-ні (с.Буців), 2 ФАПи у Турківському р-ні (с.Ісаї, с.Присліп).

Також у 2013 році в області проведено ремонти 55 ФАПів і 18 сільських лікарських амбулаторій.

За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, у 2013 році на Львівщині був зареєстрований 281 заклад загальної практики сімейної медицини, з них 176 – сільські лікарські амбулаторії, 9- міські лікарські амбулаторії, 34 – відділення закладів первинної сімейної медицини. В загальному 92,1% – сільських лікарських амбулаторій та 81,8% міських лікарських амбулаторій мають статус сімейних.

Всього на засадах сімейної медицини отримують медичну допомогу понад 1,5 млн. мешканців області. Медичну допомогу мешканцям надають 1007 ФАПів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.