Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

www.avianews.com.ua

Четвер, 31 травня 2012, 12:09

Львівський аеропорт планує прийняти під час Євро-2012 до 50 тисяч людей

«Протягом Єврочемпіонату ми плануємо прийняти до 50 тисяч людей. Максимальну завантаженість очікуємо під час першої гри – 9 червня, близько 30 додаткових чартерних рейсів», - повідомив сьогодні на брифінгу генеральний директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького Роман Гонтарев.



Роман Гонтарев також наголосив, що інфраструктура аеропорту повністю готова до прийму вболівальників, а пропускна спроможність аеропорту була збільшена у 10 разів.

«Ми готові обслуговувати до 2 тисяч пасажирів на годину, подовжену злітно-посадову смугу. Тепер Львів може приймати літаки класу Д, це - літаки які здійснюють далекомагістральні рейси. Ми очікуємо першими чотири такі літаки із Португалії. Після цього аеропорт має право отримати 2 категорію, це означає, що аеропорт зможе приймати літаки і за складних метеорологічних умов, коли горизонтальна видимість не перевищує 400 метрів», - пояснив Роман Гонтарев.

Також генеральний генеральний директор Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького розповів, що проведено ряд конкурсів по залученню комерційних партнерів, які працюватимуть у новому терміналі. Це – заклади громадського харчування, магазини безмитної торгівлі. Уже за кілька днів ці об'єкти почнуть нормально функціонувати.

«На період Євро у нас працюватиме старий термінал, який буде приймати лише внутрішньо українські рейси, новий же прийматиме лише міжнародні. Після Євро ми поєднаємо усі рейси у новому терміналі», - сказав Роман Гонтарев.

Нагадаємо, 12 квітня відбулося урочисте відкриття нового терміналу львівського аеропорту. Який отримав назву Данила Галицького. Загалом, загальна вартість будівельних робіт становить 4 млрд 300 тис. грн. На сьогодні, за словами Костюка, профінансовано 4 млрд 200 тис. грн. Загальна площа аеровокзалу – 48 тис. м кв.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.