Варіанти,  3 лютого 2014

Культурні варіанти на тиждень

Нові виставки, прем’єри фільмів, вистави – про все, що відбуватиметься цього тижня у Львові.

Понеділок, 3 лютого

Фільм Я, Франкенштейн

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сенси: 10:00, 12:00, 14:00, 19:00, 21:00, 23:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: 17:50, 19:40

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Червоний зал, 3D): 12:30, 17:00

Безжалісна війна між двома кланами безсмертних істот приведе до повного підкорення людства.

На захист людей стає створений в лабораторії з тіл різних людей – Франкенштейн, який в результаті генетичного збою спромігся дожити до наших днів.

Задача Франкенштейна ускладнюється тим, що за ним полює ціла армія демонів, що поставили собі за мету дізнатися секрет воскресіння з мертвих.

Фільм Анжеліка, маркіза янголів

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 16:10

Де Пейрак заточений у Бастилію і чекає страти через заздрощі свого короля Людовика XIV. Однак його дружина Анжеліка готова битися до останнього подиху. На допомогу їй приходить давно закоханий в неї Ніколя – ватажок паризьких розбійників.

Проект Упокій. Сергій Радкевич. Галерея Дзиґа

Художник Сергій Радкевич відреагував на політичні події, які відбуваються в Україні і представив свій проект Упокій.

Вівторок,  4 лютого

Виставка «Скарби Соломіїного дому». Львівський музей історії релігії

Виставка присвячена 25-річчю діяльності Музею С. Крушельницької. У данній експозиції буде представлено понад 150 оригінальних пам’яток з восьми фондових груп музею, у яких зберігаються матеріали із приватних архівів співаків Соломії Крушельницької та багатьох інших українських та закордонних музикантів.

У цій виставці також презентують і раритетні нотні видання та грамофонні платівки кінця ХІХ початку ХХ століть, твори образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва, що вдало доповнюють знайомство із фондовою збіркою Музею Соломії Крушельницької.

Виставка живопису Ігора Романка. Мистецька галерея Зелена Канапа

Ігор Романко представляє 12 нових, великих за форматом (120х140см, 120х60см) творів, створених протягом останніх 2 років.

Основу персональної виставки Ігора Романка становлять пейзажі. Окрім пейзажів, Романко вперше показує Світанок поета – портретне зображення свого улюбленого Богдана-Ігоря Антонича.

Вистава Небилиці про Івана, знайдені в мальованій скрині з написами. Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, п. 18:00

Постать відомого українського актора Івана Миколайчука у основі сюжету. Ця історія написана в останні роки життя артиста.

Головний герой не має оселі, він мандрує світом, кожен зустрічний стає йому другом. Про його пошуки відповідей, про пригоди і не тільки.

Середа, 5 лютого

Фотовиставка Головешки та інші будні майдану. Кав'ярня Леваковського

Виставка фотографій під назвою «Головешки та інші будні Майдану» – це роботи чотирьох львівських фотографів. Роман Рифяк, Юлія Малко, Максим Баландюх та Олег Головацький демонструють події, що відбувалися у листопаді-грудні 2013 року у Києві – від сутичок з беркутом до становлення наметового містечка та його буднів.

Лекція «Вікі-вишкіл: як редагувати Вікіпедію?». Книгарня «Є». 18:00

Вікі-вишкіл – це захід, де можна більше дізнатись про Вікіпедію і навчитись самостійно її поліпшувати.

На початку вікі-вишколу відбудеться ознайомча лекція про те, як створювати й доповнювати статті, яких основних правил треба при цьому дотримуватись і як найефективніше докладати зусилля, щоб зробити Вікіпедію якіснішою, тим самим роблячи знання доступними всім охочим.

Друга частина вікі-вишколу – практична: відвідувачі, які матимуть при собі ноутбук, зможуть спробувати себе у редагуванні Вікіпедії й створити свою першу статтю, а вікіпедисти їм у цьому допоможуть.

Також ви можете наперед запланувати собі тему, на якій добре знаєтесь, але статті про яку ще немає у Вікіпедії (чи є, але недосконала).

Куратор вікі-вишколу – вікіпедист, аспірант Львівської національної музичної академії Юрій Булка.

Гості події: історик Андрій Гречило, письменник Іван Лучук.

Виставка витинанок Дарії Альошкіної Плід. Кав’ярня Штука

Скульптор та керівник Театру Тіней «Див» Дарія Альошкіна презентує серію витинанок, на яку, за словами авторки, надихають оточення, спілкування, перша усмішка немовляти та кохання.

Колекція робіт була створена за місяць до відкриття виставки.

Відкриття відбудеться цього дня, о 17.00 годині.

Вистава Катерина. Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької, 17.00, камерна сцена.

Цього року Шевченко буде звучати часто, адже 200-річчя з дня його народження відзначаємо.

До творчості відомого художника звернувся режисер Богдан Ревкович з Театру ім. Марії Заньковецької.

Четвер, 6 лютого

Презентація книги Енн із Острова Принца Едварда. Книгарня «Є», 18:00

Це презентація третьої книжки із циклу романів про Енн Ширлі всесвітньо відомої канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері.

У романі «Енн з Острова Принца Едварда» героїня полишає ейвонлійську школу, де досі працювала вчителькою та їде навчатися до коледжу. нове життя, нові друзі і новий досвід спілкування із чоловіками.

Ім’я канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874-1942) досі було практично невідомим українському читачеві, проте її книжки вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі.

Третя книжка циклу про Енн Ширлі «Енн із Острова Принца Едварда» вийшла 1915 року.

Фільм Битва року. Кінотеатр Сокіл

Сеанси: 15:30, 19:00

Битва року – одне з найбільших танцювальних змагань в стилі хіп-хоп і брейк-данс, проходить у Франції.

Кубок Битви року цілих 15 років не з’являвся на території США. Зарядившись бажанням повернути все до себе, Данте, особистість у танцювальному бізнес далеко не остання, звертається до фахівця, який повинен допомогти. Деррек вже давно не при справах і йому доведеться зібрати по шматочках спочатку себе, а потім і команду молодих танцюристів, яким доведеться віддати тренуванням себе усіх, щоб гідно поборотися за приз.

П’ятниця, 7 лютого

Вистава Втеча з реальності.Перший Український театр для дітей та юнацтва, 15:00

Як приходять до наркотиків? Які є шляхи і мотиви? Чому не спиняються, знаючи про їх вплив, навіть про загрозу смерті? Кому це вигідно? І чому в Україні після шуму кінця 80-х – початку 90-х ця тема відійшла на задвірки, майже зникли організації з протидії поширенню наркоманії?

Трилер Тетяни Іващенко на 2 дії. Тривалість – 2 год. Прем’єра – 28 вересня 2013 року.

Режисер-постановник – Володимир Борисюк, художник-постановник – Дарія Зав’ялова, пластика – Ольга Семьошкіна, костюми – Олена Зотова, асистент режисера – Дмитро Бартков.

Вистава Апокрифи. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19.00

В основі постановки Володимира Кучинського – драматичні поеми Лесі Українки. Це зокрема про історії, які відбуваються після смерті Христа, режисер дає змогу глядачеві побачити історію людей, сучасників Сина Божого, котрі в тій, чи іншій мірі були пов’язані з ним.

Сценографія, комстюми – Влод Кауфман, Наталія Шимін, Володимир Фурик, музичне оформлення – Наталія Половинка. Тривалість акції: 1:40

Вечір симфонічної музики. Львівська філармонія.19:00

Академічний симфонічний оркестр під орудою головного диригента Іллі Ступеля виконає твори композиторів-романтиків: Італійське капричіо російського композитора Петра Чайковського, Симфонію № 2 німецького композитора Роберта Шумана та Симфонію № 5 німецького композитора Людвіга ван Бетховена.

Фото: md-eksperiment.org, dzyga.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.