Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Селяни пікетуватимуть прокуратуру Львівщини

gazeta.lviv.ua

Середа, 12 лютого 2014, 15:34

Мешканці Пустомитівщини пікетуватимуть прокуратуру через земельні питання

Селяни пікетуватимуть прокуратуру Львівщини

Кілька сотень мешканців сіл Басівка та Годовиця Пустомитівщини завтра протестуватимуть біля будівлі прокуратури Львівщини, аби та відреагувала на незаконні, на їх думку, захоплення земельних ділянок на території району.

Про це сьогодні, 12 лютого на прес-конференції повідомили представники громади сіл Басівка та Годовиця інформує кореспондент Варіантів.

Громади сіл Басівка та Годовиця звинувачують Головне управління Держземагентства України у Львівській області в тому, що воно незаконно передало 168 га землі на території району приватним особам – мешканцям Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей.

Відтак люди вимагають від прокуратури Львівщини наступного:

1. Визнати мешканців Годовицько-Басівської сільської ради потерпілим в межах кримінального провадження, відкритого за їхньою заявою.

2. В межах та порядку, визначених законодавством, накласти арешт на земельні ділянки площею 168 га.

3. Вжити інші процесуальні заходи щодо забезпечення прав громадян та їх інтересів.

Адвокат Андрій Петришин зазначив, що мешканці сіл Басівка та Годовиця подали 30 заяв до окружного адміністративного суду, однак їх розгляд там призупинений.

"Нам в суді сказали – звертайтесь до прокуратури. Це єдиний повноважний орган, у якого досить широкі об'ємні повноваження щодо захисту наших прав", – сказав адвокат.

Нагадаємо, сьогодні представники громадськості сіл Басівка та Годовиця Пустомитівського району висловивили припущення, що на незаконно відібраних у громади сіл землях можуть побудувати сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.