Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://milicia.lviv.ua

П'ятниця, 1 червня 2012, 10:30

Львівські правоохоронці спалили 315 кг наркотиків на майже 1 млн. грн.

Вчора, 31 травня, у Львові правоохоронці спалили 315 кг наркотичніх засобів на майже 1 млн. грн. Про це повідомляє Відділ зв’язків з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

Протягом кожних трьох місяців у Львові відбувається знищення наркотичних засобів, які були вилучені з обігу на Львівщині.

У Львові знищила кокаїн, героїн, трамадол, ефедрин, метамфетамін, бупренорфін, амфетамін, метадон, кодеїн, канабіс, макова соломка та інші. Загалом географія вилучених наркотичних засобів – уся Львівська область.

Хоча частина з них - завезені в Україну з-за кордону, зокрема, з Польщі було завезено таблетки «Субітекс». «Ці таблетки у Польщі не відносяться до переліку наркотичних засобів і вільно реалізуються в аптеках. Натомість в Україні вони вважаються наркотичними засобами, а тому деякі ділки намагаються привезти їх сюди з метою подальшої реалізації, - розповів начальник управління БНОН ГУ МВС України у Львівській області підполковник міліції Олексій Душейко.

Олексій Душейко зауважив, що процедура знищення наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів або прекурсорів є доволі складною. «Наголошу, що міліція не торгує наркотиками, вилученими за адміністративними чи кримінальними справами, про що стверджують деякі несвідомі люди. Адже такий перебіг подій є нереальним, оскільки наркозасоби є речовими доказами у судах і зберігаються у камері схову Відділу ресурсного забезпечення та озброєння управління матеріального забезпечення ГУ МВС України у Львівській області та є опечатаними, скріпленими печатками і підписами понятих до тих пір, поки не буде вирок суду чи законних підстав для їх спалювання. Відтак, цей процес унеможливлює торгівлю та розповсюдження їх зі сторони міліції», - зазначив Олексій Душейко.

Крім того, присутніми при спалюванні кожної партії наркотиків є представники Комісії з питань знищення наркотичних засобів, до якої входять представники Головного управління міліції Львівщини, управління СБУ та Держаної виконавчої служби у Львівській області.

«Всі наркотики знищуються лише на основі судового рішення», - зазначив представник Комісії, старший державний виконавець підрозділу примусового виконання рішень управління Державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області Роман Тетюк. Крім того, всі інші присутні члени вказаної вище Комісії звіряють перелік наркотиків, які мають бути знищені.

Загалом у 2012 році за фактом збуту наркотиків було порушено близько 230 кримінальних справ, а взагалі щодо незаконного обігу наркотиків - біля 500 кримінальних справ.

За торгівлю наркотиками передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.