Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

http://novoross.info

П'ятниця, 1 червня 2012, 11:56

Відчужене майно на суму понад 2 млн. грн. повернуть державі – прокуратура Львова

Незаконно відчужене майно вартістю 2,4 млн. грн. повернуть державі завдяки втручанню львівської прокуратури. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Львова.

Господарський суд Львівської області своїм рішенням задовольнив позов прокурора м. Львова в інтересах держави ? Міністерства охорони здоров’я України, про скасування державної реєстрації права власності на майновий комплекс, що по вул. Івасюка, 52 у м. Винники.

Підставою для вказаного позову стали результати перевірки, яку провела львівська прокуратура, щодо дотримання законності у сфері використання та розпорядження державною та комунальною власністю.

Зокрема, з’ясувалося, що вказаний комплекс належав державному підприємству «Львівлікпрепарати», проте у 2008 році між ДАК «Держмедпром» (правонаступником ДП «Львівлікпрепарати») та одним із підприємств було укладено договір купівлі-продажу цього об’єкта незавершеного будівництва, вартістю 2,4 млн. грн.

Однак при цьому було порушено спеціальний порядок відчуження (продажу) державного майна, зокрема вимоги Законів України «Про приватизацію державного майна» та «Про управління об’єктами державної власності».

Відтак, за рішенням суду, майновий комплекс у м. Винники підлягає витребуванню із незаконного володіння та поверненню у державну власність. Наразі вживаються заходи щодо виконання вказаного рішення суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.